Ontwerpbesluit Onttrekking Nizolaan aan openbaarheid

Logo Ede

Op grond van artikel 9 van de Wegenwet en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Ede bereidt een besluit tot onttrekking aan de openbaarheid voor met betrekking tot de Nizolaan te Ede.

Inzage

U kunt het ontwerp onttrekkingsbesluit met de bijbehorende toelichting (digitaal) inzien van donderdag 9 juni tot en met woensdag 20 juli 2016 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen.

Gebied en gevolg

De Nizolaan betreft een verbindingsweg tussen de Kernhemseweg en de Doolhoflaan. De onttrekking van de Nizolaan aan de openbaarheid is op verzoek van Vika BV in voorbereiding genomen. Vika heeft gevraagd om onttrekking van de Nizolaan in verband met veiligheidsredenen. Vika heeft grond aangekocht ten westen van de Nizolaan en daarmee zullen meer heftruckbewegingen over de Nizolaan plaatsvinden. Daarnaast moet Vika de percelen vanuit voedselveiligheid afschermen met een hekwerk. Met de onttrekking van de Nizolaan is dit beter uitvoerbaar.

In de belangenafweging van het ontwerpbesluit is aandacht besteed aan alternatieve routes voor omwonenden, recreanten en de scouting. Daarbij zijn de natuurwaarden en de verkeersveiligheid uitdrukkelijk onder de aandacht geweest en hebben geleid tot concrete maatregelen.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 9024, 6710 HM Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Wesley Scheffer, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 0881.

Ede, 8 juni 2016.

Naar boven