Kennisgeving vastgesteld wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 31 mei 2016 het wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1 gewijzigd vastgesteld.

Inhoud en wijzigingen

Het wijzigingsplan maakt de vestiging van een volwaardig glastuinbouwbedrijf aan de Uilkerweg mogelijk, inclusief bedrijfsgebouwen en bedrijfswoning. De nieuw te bouwen kas heeft een oppervlakte van ruim 12 ha.

De bedrijfsvoorzieningen, in de vorm van een retentiebassin, een bedrijfsloods en de bedrijfswoning zijn allen aan de zijde van de Uilkerweg geprojecteerd.

Het nieuwe tuinbouwbedrijf wordt landschappelijk ingepast. Hiervoor is een bestemming “groen” opgenomen aan de noord- en oostzijde van het bedrijf. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op deze bestemming. De aanleg en het behoud van deze landschappelijke inpassing is bij de vaststelling door middel van een voorwaardelijke verplichting toegevoegd aan artikel 3 van de regels van het wijzigingsplan.

Met initiatiefnemer is een anterieure overeenkomst gesloten.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1 ligt met bijbehorende stukken ligt met ingang van 10 juni 2016 tot en met 22 juli 2016 ter inzage:

  • -

    Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1 A te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur

  • -

    Bij de gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel

Daarnaast kunt u het wijzigingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer: NL.IMRO.9925. WPUilkerweg-VST1 en digitaal op www.zaltbommel.nl, onder “wonen verkeer en veiligheid / bestemmingsplannen”

Wanneer en hoe kunt u beroep instellen?

Met ingang van 11 juni 2016 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld door:

  • -

    Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-wijzigingsplan Zuilichem, Uilkerweg 1;

  • -

    Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp-wijzigingsplan;

  • -

    Belanghebbenden, die geen zienswijze hebben ingediend, kunnen beroep indienen tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp- wijzigingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s –Gravenhage

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a)

    Uw naam en adres;

  • b)

    De dagtekening

  • c)

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt;

  • d)

    De redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het besluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage

Voor het behandelen van beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Meer informatie over het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening treft u aan op www.raadvanstate.nl

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor wat betreft het indienen van beroepschrift betekent dit o.a. dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Naar boven