Vastgesteld bestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoesen verlening omgevingsvergunning

Logo Oldebroek

Op 2 juni 2016 is het bestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes door de gemeenteraad vastgesteld. Burgemeester en wethouders van gemeente Oldebroek maken dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend. Ook is op 6 juni 2016 een omgevingsvergunning voor de bouw van vier woningen van het type twee-onder-één-kap op de locatie Van Oldenbarneveldweg 17 in Oosterwolde door burgemeester en wethouders (B&W) verleend.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes voorziet in de bouw van vier woningen van het type twee-onder-één-kap op de locatie Van Oldenbarneveldweg 17 in Oosterwolde via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De realisatie van de woningen is echter niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Oosterwolde Dorp 2005, waarin de betreffende locatie een maatschappelijke bestemming heeft. De woningbouwontwikkeling is daardoor strijdig met het geldende bestemmingsplan. Om die reden is een herziening van het bestemmingsplan nodig. Het voorliggende bestemmingsplan Oosterwolde, CPO locatie Roezemoes voorziet hierin.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en het besluit van de gemeenteraad van Oldebroek van 17 december 2015 maken het mogelijk dat diverse procedures gelijktijdig kunnen worden doorlopen. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn, worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

Ter inzage

Van 8 juni t/m 19 juli 2016 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en de verleende omgevingsvergunning ter inzage. U kunt de vastgestelde besluiten op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    De gemeentelijke website, oldebroek.nl (zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning incl. tekeningen als het coördinatiebesluit),

  • 3.

    www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen bestemmingsplan). Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.OW104-VG01

Beroep

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlening omgevingsvergunning) door een belanghebbende:

  • 1.

    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in principe in werking op 20 juli 2016. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden beide besluiten niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 7 juni 2016.

Naar boven