Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Collenhovensweg Gasunie

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 2 juni 2016 het bestemmingsplan Buitengebied, Collenhovensweg Gasunie ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Collenhovensweg Gasunie is voorbereid in het kader van een onderhoudsprogramma voor het regionale hogedrukgasleidingennetwerk in Nederland uitgevoerd door Gasunie. In dit programma worden onderdelen vervangen en aangepast aan nieuwe (inspectie-) eisen. De Gasunie is voornemens ter plaatse van de Collenhovensweg in Wezep het bestaande gasleidingennetwerk aan te passen. Om de aanpassingen van het gasleidingennetwerk van de Gasunie mogelijk te maken dient het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2007 te worden gewijzigd.

Ter inzage

Van 8 juni t/m 19 juli 2016 liggen het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

  • 2.

    De gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

  • 3.

    www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG138-VG01

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 20 juli 2016 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 7 juni 2016.

Naar boven