BEKENDMAKING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN en planMER

Logo Terneuzen

Axelse Vlakte, Finlandweg

(WET RUIMTELIJKE ORDENING/WET MILIEUBEHEER)

Burgemeester en wethouders van Terneuzen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Axelse Vlakte, Finlandweg’ ter inzage wordt gelegd. Het doel van dit bestemmingsplan is het realiseren van een afvalverwerkingsbedrijf (Beelen Terneuzen BV) aan de Finlandweg te Westdorpe. Het plangebied ligt tussen de Finlandweg en Zijkanaal C. Het realiseren van genoemd bedrijf stemt niet (volledig) overeen met de bestemmingen van de ter plaatse geldende beheersverordening Axelse Vlakte.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag

9 juni tot en met woensdag 20 juli 2016. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0715.BPAXVL04-ON01) en op http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen. De stukken kunnen ook (digitaal) worden ingezien bij de publieksbalies in Terneuzen en Axel. Wij vragen u voor het inzien van de stukken een telefonische afspraak te maken via telefoonnummer 14 0115.

Op onze website vindt u ook algemene informatie over wat een bestemmingsplan is.

Planmilieueffectrapportage

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ligt het ‘planMER’ ter inzage. Het planMER dat onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan uitmaakt is opgenomen in hoofdstuk 4 van de plantoelichting en in de daarbij behorende bijlage 11 van het ontwerpbestemmingsplan ‘Axelse Vlakte, Finlandweg’.

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan is het opstellen van een planMER verplicht omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor activiteiten waarvoor een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld of waarvoor moet worden beoordeeld of een MER noodzakelijk is (m.e.r.-beoordeling). In het planMER wordt voor alle milieuaspecten de mogelijke ontwikkeling vergeleken met de referentiesituatie. De milieueffecten van deze mogelijke ontwikkeling worden beschreven. Tevens worden op hoofdlijnen maatregelen aangestipt, indien dit relevant is.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze richt u aan de gemeenteraad van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vragen wij u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met de heer L. van Immerseel van het team Planvorming, telefoon 14 0115. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag. Een zienswijze kunt u ook per e-mail verzenden aan wro@terneuzen.nl.

Terneuzen, 8 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Terneuzen,

De secretaris, De burgemeester,

F.M.L. Lauret RA J.A.H. Lonink

Naar boven