Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan “Natuur- en recreatiegebied Schieveen” en besluit m.e.r.-beoordeling “Natuur- en recreatiegebied Schieveen”

Logo Rotterdam

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 10 juni 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 21 juli 2016) het ontwerpbestemmingsplan "Natuur- en recreatiegebied Schieveen” (NL.IMRO.0599.BP2066SVNatuurpark-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied van het bestemmingsplan “Natuur- en recreatiegebied Schieveen” betreft een gedeelte van de polder Schieveen. Deze polder ligt aan de noordzijde van Rotterdam en wordt globaal begrensd door de Rotte (westen), de Berkelse Zweth (noorden), de Oude Bovendijk (oosten) en de Doenkade (zuiden). Niet de gehele polder maakt onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Zo wordt de plangrens aan de zuid- zuidwestzijde bepaald door de reservering van de gronden die benodigd zijn voor de verbinding A13-A16 en vormt Rijksweg A13 in het westen de grens. Daarnaast wordt het deel van de Oude Bovendijk dat behoort tot het bestemmingsplan ‘Schieveen woningen Oude Bovendijk’ niet in dit bestemmingsplan meegenomen.

 

Het bestemmingsplan “Natuur- en recreatiegebied Schieveen” is in beginsel gericht op het planologisch vastleggen van de bestaande situatie in de polder Schieveen, evenals op het realiseren van natuur. Het bestemmingsplan kent gedeeltelijk een globale opzet, zodat sprake is van enige vorm van flexibiliteit. In het bestemmingsplan zullen een paar ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt. Het betreft de mogelijkheid om een educatieve schapenboerderij ter plaatse van Oude Bovendijk 220 te realiseren, de verruiming van de bestemming ter plaatse van Hofweg 93 ten behoeve van dag- en verblijfsrecreatie, horeca, detailhandel alsmede voorzieningen ten behoeve van activiteiten gericht op educatie en voorlichting, de mogelijkheid van maatschappelijke voorzieningen (kerkgenootschap) met bijbehorende functies ter plaatse van Oude Bovendijk 212, en de aanleg van het polderpad. Voorts kan zich - door middel van de gebruikmaking van een wijzigingsbevoegdheid - in het zuidelijk deel van het plangebied een nieuw agrarisch bedrijf vestigen.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 10 juni 2016 tot en met donderdag 21 juli 2016, kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u met bellen met nummer 06-83135871 of nummer 06-10040308.

 

Inloopavond

Op donderdag 16 juni 2016 zal ter plaatse van de Rotterdamse Wielren Combinatie AHOY aan de Landscheiding 101, 3045 NK te Rotterdam van 18.30 tot 21.30 uur een inloopavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De inloopavond kent geen vast programma. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig die in kunnen gaan op uw eventuele vragen over het ontwerpbestemmingsplan.

 

Mer-beoordelingsbesluit

Tezamen met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het besluit van burgemeester en wethouders van 31 mei 2016 ter inzage dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan “Natuur- en recreatiegebied Schieveen”.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie d.d. 23 maart 2016. De aanmeldingsnotitie ligt samen met voornoemd ontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 10 juni 2016 tot en met donderdag 21 juli 2016 bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a. De aanmeldingsnotitie is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit staat, gelet op artikel 6.3 Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar of beroep open, tenzij deze beslissing belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

 

 

Rotterdam, 8 juni 2016

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

 

Naar boven