Tenniscomplex Harkema

Logo Achtkarspelen

 

Inleiding

Het bestemmingsplan Tenniscomplex Harkema geeft een regeling voor het realiseren van een tenniscomplex aansluitend bij de bestaande sportvoorzieningen (sportpark De Fûgelkamp) in het dorp Harkema. Op het terrein kan ook een inkorflokaal voor de duivenvereniging worden gerealiseerd.

Op 26 mei 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Tenniscomplex Harkema ongewijzigd vastgesteld. Vervolgens is voor het bouwen van het clubgebouw van de tennisvereniging en het inkorflokaal van de duivenvereniging een omgevingsvergunning verleend. De besluitvorming voor het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen worden gecoördineerd (zie kopje coördinatieregeling).

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. Zowel de vaststelling van het bestemmingsplan als de verleende omgevingsgunningen liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 9 juni tot en met 20 juli 2016 liggen het bestemmingsplan Tenniscomplex Harkema en de verleende omgevingsvergunningen ter inzage.  

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen kunt u inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID

NL.IMRO.0059.PHHatenniscomplx15-VG01).

Beroep

Tot en met 20 juli 2016 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten door:

 

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

    U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuurs­recht­spraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

    De besluiten worden definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. De besluiten worden dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Welstandskader

Op 26 mei 2016 heeft de gemeenteraad het welstandskader Sport- en groenvoorzieningen voor de locatie Tenniscomplex Harkema van toepassing verklaard. Dit welstandskader maakt nu onderdeel uit van de Welstandsnota. Het nieuwe welstandskader voor dit gebied treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.

Het nieuwe welstandskader kunt u inzien via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ontwikkeling. U kunt haar bereiken via het telefoonnummer 0511 548 230 of m.streefkerk@achtkarspelen.nl.

 

Buitenpost, 8 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

 

Naar boven