Ontwerpbestemmingsplan “Schil om Bleiswijk, 1e partiële herziening (Overbuurtseweg 2a) (reparatie)”, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat van 7 juni 2016 tot en met 18 juli 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Schil om Bleiswijk, 1e partiële herziening (Overbuurtseweg 2a) (reparatie)”, met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0133H02-ONTW, voor een ieder ter inzage ligt.

U kunt het plan inzien op:

- Ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl)

- Ruimtelijkeplannen Lansingerland (http://1621.roview.net)

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Beschrijving bestemmingsplan

Aanleiding voor de partiële herziening van het bestemmingsplan is de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in de beroepsprocedure van het bestemmingsplan “Schil om Bleiswijk, 1e partiële herziening (Overbuurtseweg 2a)”. Op 18 mei 2016 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak het vaststellingsbesluit vernietigd van het bestemmingsplan “Schil om Bleiswijk”, voor zover het betreft de aanduidingen “bedrijfswoning” en “bouwvlak”. Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan “Schil om Bleiswijk, 1e partiële herziening (Overbuurtseweg 2a)” is vernietigd voor zover het betreft de aanduiding “specifieke vorm van agrarisch- vollegronds teeltbedrijf”. Met betrekking tot de laatstgenoemde aanduiding heeft de Afdeling bestuursrechtspraak besloten dat de rechtsgevolgen in stand blijven. Tijdens de zitting is vast komen te staan dat op de verbeelding behorende bij de partiële herziening ter plaatse van de aanduiding “bedrijfswoning” de aanduiding “bouwvlak” ontbreekt.

Feitelijk betekent dit dat het bestemmingsplan inhoudelijk in stand is gebleven, maar dat een gebrek dient te worden gerepareerd. Dit gebrek bestaat uit het ontbreken van een bouwvlak op de geometrische plaatsbepaling (verbeelding). De reparatie van de partiële herziening is opgesteld om het gebrek te herstellen. Het plangebied is gelegen aan de Overbuurtseweg, ten zuidwesten van de kern Bleiswijk. De plangrens is gelijk aan het bedrijfsperceel Overbuurtseweg 2a.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, Postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs o.v.v. zienswijze BP0133H02. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Naar boven