Vaststelling bestemmingsplan

Logo Oude IJsselstreek

Bomenbuurt Ulft

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 26 mei 2016 het bestemmingsplan “Bomenbuurt Ulft” met identificatiecode (PlanID) NL.IMRO.1509.BP000113-VA01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied en inhoud van het plan

 

Het plangebied ligt in het westen van de kern Ulft. De locatie Bomenbuurt ligt ten westen van de wijk Vogelbuurt. Het plangebied wordt begrensd door de volgende wegen:

  • Door de Wilgenstraat aan de noord- en westzijde;

  • Het Oerseveld aan de oostzijde;

  • De Biezenakker aan de zuidzijde.

Het bestemmingsplan “Bomenbuurt Ulft” betreft het gebied, waarvoor in 2010 een projectbesluit is verleend voor de bouw van 61 woningen. Het maakt de bouw mogelijk van 18 (resterende) woningen en geeft een passende juridisch planologische regeling voor de reeds gebouwde woningen in het plangebied. Tevens wordt de bestaande woning net ten noorden van de Bomenbuurt, gelegen aan het Oerseveld 12 en het volkstuinencomplex (dat ook onderdeel uitmaakte van het projectbesluit), meegenomen in het bestemmingsplan Bomenbuurt.

Inzage

Het bestemmingsplan “Bomenbuurt Ulft” ligt van 9 juni 2016 tot en met 21 juli 2016 gedurende openingstijden van de Publieksbalie voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. De Publieksbalie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

BeroepTijdens de ter inzage termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen.

InwerkingtredingHet vaststellingsbesluit treedt in werking op 22 juli 2016, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven