Ontwerpbestemmingsplan Middenweg 37 in Limmen

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Middenweg 37 in Limmen’. Het plangebied betreft het perceel Middenweg 37 in Limmen wat thans in gebruik is als bloembollenkwekerij. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van 20 woningen (waarvan 1 bestaand pand). Het plan is divers van opzet, voor zowel senioren (patiowoningen), vrije sector als sociale woningbouw (categorie 2) wordt gebouwd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 9 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen op de www.castricum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPL16Middenweg 37-ON01.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Middenweg 37 in Limmen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. P. Drenth-Reus, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder voor vijf nieuwe woningen op het perceel Middenweg 37 in Limmen

Bij de gemeente Castricum is een verzoek ingediend ter vaststelling van een hogere waarde voor vijf nieuwe woningen op het perceel Middenweg 37 in Limmen. De woningen zijn gelegen binnen de geluidzone van de Rijksweg N503.

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt).

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting op de gevels van vijf nieuw te realiseren woningen vanwege verkeerslawaai als gevolg van de Rijksweg N503 ten hoogste 61db zal bedragen in plaatst van de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. 61 dB is echter lager dan de voor deze situatie in de Wet geluidhinde aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor deze vijf woningen, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden vast te stellen.

Het ontwerpbesluit ligt vanaf 9 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het ontwerpbesluit te raadplegen op www.castricum.nl .

 

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kunnen door belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum, Postbus 1301, 1900 BH Castricum, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder vijf woningen Middenweg 37 in Limmen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. P. Drenth-Reus, afdeling Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum,

8 juni 2016

Naar boven