Inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Nijlân

Logo Leeuwarden

Van 9 juni 2016 tot en met 20 juli 2016 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - N ij lân met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gehele wijk Nijlân in het zuidwesten van de stad Leeuwarden. Het plangebied wordt begrensd door het Van Harinxmakanaal aan de zuidzijde, de Julianalaan aan de noordzijde, de Verlengde Schrans / Overijsselselaan aan de oostzijde en tenslotte de spoorlijn van Leeuwarden naar Zwolle aan de westzijde.

Actualisatie verouderd plan

Het plan vervangt het bestemmingsplan Nijlân dat nu nog in dit gebied van kracht is. Het plan is verouderd omdat de wetgeving gewijzigd is en er inmiddels gebouwen zijn toegevoegd. Het plan is voor het grootste deel conserverend. Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk blijven gehandhaafd.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Inloopavond

In het kader van de inspraak zal er op 21 juni 2016 een inloopavond worden gehouden in het wijkcentrum Nijlân, Surinamestraat 31. De inloopavond vindt plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur. U kunt hier het voorontwerpbestemmingsplan inzien en eventuele vragen stellen.

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen ingezetenen en belanghebbenden reageren. Dit kan schriftelijk of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Het college van burgemeester en wethouders kan deze punten dan afwegen en meenemen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

    • inspraak voorontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Nijlân

    • waarom u een reactie indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.00 - 17.00 uur).

Naar boven