Bestemmingsplan ‘Graaf van Egmondstraat 81/ Koninginneweg 5 en 7’ en omgevingsvergunning Graaf van Egmondstraat 83 met bijbehorende stukken in ontwerp ter inzage

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Graaf van Egmondstraat 81 / Koninginneweg 5 en 7’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2015009-ON99) en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van een woning en de aanleg van een uitweg met bijbehorende voorzieningen ter inzage worden gelegd.

O ntwerp bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid voor de bouw van een woning op de plaats van de (gesloopte) garageboxen aan de Graaf van Egmondstraat 81 a t/m e. Deze woonbestemming wordt uitgeruild met de woonbestemming die rust op het voormalig kantoorgebouw aan de Koninginneweg 7. Dit kantoorgebouw heeft al jaren geen kantoorfunctie meer en wordt gebruikt en zal dienst blijven doen als bijgebouw bij Koninginneweg 5. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk. Het plangebied is gelegen direct ten zuiden van de woonpercelen aan de Beneden Oostdijk 4 t/m 12. En wordt aan de zuidzijde begrensd door het Koninginneweg 9.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van de woning aan de Graaf van Egmondstraat 83 en de aanleg van een uitrit is op 12 januari 2016 ontvangen. De woning komt op de locatie van de gesloopte garageboxen aan de Graaf van Egmondstraat 81 a t/m e. De in-en uitrit van de te nieuw te bouwen woning wordt aangelegd aan de Graaf van Egmondstraat.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken met ingang van 4 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Graaf van Egmondstraat 81 / Koninginneweg 5 en 7’.

Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze omgevingsvergunning Graaf van Egmondstraat 83’, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de heer M. Dorrepaal, telefoon 088 – 647 1568 van afdeling Ontwikkeling.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Vrijdag, 3 juni 2016

Naar boven