ONTWERPBESTEMMINGSPLAN PIONIERKWARTIER, FASE 1

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat met ingang van 21 januari 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Pionierkwartier, fase 1” ter inzage ligt.

Inhoud bestemmings plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een invulling van een deel van het zogenoemde Pionierkwartier. Deze invulling is gepland op een perceel op de hoek Parallelweg/Ambachtsstraat, ten westen van het gebouw ‘De Rozenbottel’. Het gaat daarbij om een gebouw met in de onderlaag een ruimte voor (maatschappelijke) dienstverlening en 14 appartementen in de twee lagen daarboven. De ruimte in de onderlaag (plint) van het gebouw krijgt waarschijnlijk een invulling met een praktijk voor fysiotherapie.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van dit bestemmingsplan is via de grondexploitatie verzekerd. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 21 januari 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 2 maart 2016) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien.

Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 20 januari 2016. In deze publicaties vindt u rechtstreekse links naar het bestemmingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Re ageren

Tot en met 2 maart 2016 kunnen belanghebbenden zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318)538 538.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u eveneens contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Directe l ink

Ontwerpbestemmingsplan:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.PionierkwartierF1-ow01

Naar boven