Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan“Herziening Buitengebied 2015”

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.BPHERZBUITENGEB-VG01

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het gewijzigd vastgestelde “Herziening Buitengebied 2015” voor iedereen ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied 2011”. De basis voor de herziening wordt gevormd door:

  • 1.

    de uitspraak van de Raad van State en de reactieve aanwijzing;

  • 2.

    een verwerking van de gewijzigde Verordening ruimte 2014;

  • 3.

    een aantal verbeteringen van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 op basis van recente inzichten en enkele kleine wijzigingen op verzoek.

Voor de niet in deze herziening opgenomen onderdelen blijft het bestemmingsplan Buitengebied 2011 van kracht.

In het bestemmingsplan “Herziening Buitengebied 2015” zijn alle regels vanuit het bestemmingsplan Buitengebied 2011 overgenomen. Hierbij is met doorhalingen (grijs) en in gekleurde tekst (groen) aangegeven op welke onderdelen de herziening van toepassing is. Een reactie kan zich dan ook alleen richten op deze onderdelen.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan verschillende wijzigingen aangebracht. Een aantal wijzigingen is doorgevoerd op grond van ingebrachte zienswijzen. Daarnaast is ambtshalve een aantal wijzigingen doorgevoerd, strekkende ter verbetering van het plan. Uiteraard zijn in de nota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen alle aanpassingen verwoord. In onderstaand overzicht een opsomming van de wijzigingen:

 

Algemeen: De regels zijn aangepast aan de gewijzigde Verordening ruimte (juli 2015).

Algemeen: Alle verwijzingen zijn nogmaals gecontroleerd en waar nodig aangepast.

Begripsbepaling: De begripsbepaling voor een plattelandswoning is aangepast.

3.3.3, 5.3.3, 6.3.3: De regels zijn aangevuld met de bepaling dat het bouwen en / of plaatsen van sta-caravans en / of woonunits alleen is toegestaan als de huisvesting niet geregeld kan worden in reguliere woningen of de eigen bedrijfswoning of in bestaande bedrijfsbebouwing.

3.3.2 sub a, 5.3.2 sub a, 6.3.2 sub a: De regels zijn aangepast. Getoetst wordt aan de regels van de Verordening ruimte zoals deze gelden op het moment van besluitvorming.

3.4.1 lid c: Dit artikel is komen te vervallen.

3.5.3: De regeling voor een plattelandswoning is aangepast.

9: De landschappelijke inpassing voor het bedrijf Rechtvaart 19 is vastgelegde in de regels van de bestemming groen.

Dongenseweg 3 Kaatsheuvel: De landschappelijke kwaliteitsverbetering voor de uitbreiding op het perceel Dongenseweg 3A wordt gerealiseerd op het naastgelegen perceel. Dit is vastgelegd op de verbeelding en in de regels van het bestemmingsplan.

Loonse Molenstraat 28 Loon op Zand: De bestemming van het perceel is gewijzigd van wonen naar agrarisch.

Agrarische bestemmingen: Binnen de agrarische bestemmingen is een regeling opgenomen die het toestaat de (voormalige) bedrijfswoning in gebruik te nemen als burgerwoning.

Leidingen: De exacte situering van de leidingenstrook is gecontroleerd en overgenomen in het bestemmingsplan.

Bernsehoef Kaatsheuvel - bijenhoudersvereniging: Op het perceel is een agrarische bestemming opgenomen. Hierbij is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen die het gebruik ten behoeve van de bijenhoudersvereniging mogelijk maakt.

De Zandberg 8 Kaatsheuvel: Het bestemmingsvlak voor wonen is aangepast.

Hoekje 2 Kaatsheuvel: Het bestemmingsvlak voor wonen is aangepast.

Lage Zandschel 19 Kaatsheuvel: Het bestemmingsvlak voor wonen is aangepast.

Verbeelding: De dubbelbestemmingen voor bijvoorbeeld leidingen zijn op de verbeeldingen overgenomen.

Verbeelding: De maximum oppervlakte bedrijfsbebouwing op het perceel Klokkenlaan 44 is op de verbeelding weergegeven.

Inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien. Dit geldt ook voor de stukken die daar bij horen. Dit kan van donderdag 21 januari 2016 tot en met woensdag 2 maart 2016. U kunt hiervoor terecht in het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in het Klavier. Ook kunt u de plannen bekijken via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Tegen het bestemmingsplan kan binnen de genoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben gegeven over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan te geven;

  • iedere belanghebbende, als het beroep is gericht op de aanpassingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wel moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen aanpassingen die zijn gedaan in de toelichting van het bestemmingsplan.

In het beroepschrift moet u minimaal opnemen: de naam en adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u het beroep richt en de gronden van het beroep.

Stuur uw ondertekend beroepschrift naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Verzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Personen die beroep instellen tegen het bestemmingsplan kunnen ook een verzoek om voorlopige voorziening doen. Dit kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, moet op dat verzoek worden beslist. Tot die tijd treedt het bestemmingsplan niet in werking. Als geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Eefje van Daesdonk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 0416-289165 of e-mail: e.vandaesdonk@loonopzand.nl.

Naar boven