coördinatieregeling Dijkerweg 38

Logo Barneveld

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project Dijkerweg 38 met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Dijkerweg II (raadsbesluit d.d. 25 mei 2016). De wijzigingen van het ontwerp zijn verwerkt in het bestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn opgesomd in de Staat van Wijzigingen, die is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

  • 2.

    Het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘planologisch strijdig gebruik (collegebesluit d.d. 1 juni 2016).

    Deze besluiten voorzien in de realisering van een paardenhouderij met een trainingshal op het perceel Dijkerweg 38 in Kootwijkerbroek. Het gedeelte van de paardrijbakken/paddocks, dat gelegen is voor de voorgevelrooilijn, wordt met omgevingsvergunning met toepassing van een binnenplanse afwijking mogelijk gemaakt.

    Ter inzage

    De besluiten liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 3 juni tot en met 15 juli 2016 ter inzage. De stukken zijn vanaf 3 juni 2016 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.barneveld.nl). De betreffende documenten staan dan onder de rubriek “Actueel”, categorie “Bekendmakingen”. Onder het kopje “Ruimtelijke Ordening” treft u bij “coördinatieregeling” de bijbehorende documenten aan.

    Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien op de landelijke website:

    www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1335-0002

    De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via:

    http://gis.barneveld.nl/plannen/NL.IMRO.0203.1335-/NL.IMRO.0203.1335-0002

    (Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

    Beroep

    Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. De termijn voor het instellen van beroep bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd. Een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroep tegen een of meer van de gecoördineerde besluiten.

     Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren brachten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). U kunt ook beroep instellen indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze naar voren te brengen. In het beroepschrift moet u gemotiveerd aangeven waarom u het niet eens bent met de beslissingen, en, indien van toepassing, waarom u destijds geen zienswijze naar voren heeft kunnen brengen. Wat betreft de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen ongeacht of hij eerder een zienswijze naar voren bracht.

    Ook kan tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling bestuursrechtspraak. Anders treden de besluiten in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

    De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel uw verzoek om voorlopige voorziening.

Barneceld, 2 juni 2016

Naar boven