Ontwerpstructuurvisie Landgoed Coudewater

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de ontwerpstructuurvisie Landgoed Coudewater (NL.IMRO.0796.0002324-1301) op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening met ingang van 6 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ontwerpstructuurvisie

Door ingrijpende veranderingen in de zorg en de financiering ervan heeft GGZ Oost-Brabant ervoor gekozen om haar zorg te verplaatsen naar andere locaties in de regio en wil ze nu met het oog daarop een toekomstperspectief voor haar landgoed schetsen. Daarnaast werd eind 2015 duidelijk dat op het landgoed een asielzoekerscentrum zou komen, voor maximaal 800 asielzoekers en voor een periode van maximaal 15 jaar. Onzekerheden in de markt en in de zorg, behoefte aan flexibiliteit, voldoende zekerheid voor marktpartijen maar ook aan borging van de kwaliteit van het landgoed maken nu een structuurvisie noodzakelijk: een structuurvisie die reële opties voor de toekomst laat zien, zowel tijdens als na de vestiging van het asielzoekerscentrum.

De structuurvisie moet inspireren: ze nodigt uit tot herontwikkelen en maakt veel mogelijk. De structuurvisie spreekt wel een voorkeur uit: ze geeft richting. En tenslotte geeft de structuurvisie kaders aan: beleid, milieuaspecten en waarden beperken de mogelijkheden. De structuurvisie is dan ook inspirerend, richtinggevend, kaderstellend. Het is een beleidsdocument dat eigenaren, ontwikkelaars, bewoners, gebruikers, natuurorganisaties en andere belanghebbenden houvast biedt bij de herontwikkeling van het landgoed.

Wilt u reageren?

In de periode dat de visie ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling hierop reageren. Wilt u reageren op de ontwerpstructuurvisie?

  • -

    Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar: Burgemeester en wethouders van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 5899421.

  • -

    Wilt u mondeling een inspraakreactie indienen? Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw via telefoonnummer (073) 615 56 04.

De ontwerpstructuurvisie ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen. Ga naar ‘Ruimtelijke plannen in procedure’ en daarna naar ‘Gebieds- en structuurvisies in procedure’. U kunt de stukken ook inzien via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeente verwerkt de inspraakreacties in een eindverslag en voegt er haar reactie aan toe. Dit verslag gebruiken gemeente en GGZ Oost-Brabant in hun afweging of de ontwerpstructuurvisie moet worden aangepast. Het college zal na de zomer aan de gemeenteraad vragen om de structuurvisie, met inachtneming van dit verslag, vast te stellen op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening.

Asielzoekerscentrum

Tegelijk met de ontwerpstructuurvisie legt het college het concept-realiseringsplan en de ruimtelijke motivering van een asielzoekerscentrum op Landgoed Coudewater ter inzage. Het azc is een tijdelijke invulling van een deel van het landgoed voor een periode van maximaal 15 jaar, de structuurvisie ziet op de herontwikkeling van het hele landgoed die tijdens - buiten de gebouwen en de terreinen van het azc - en na het gebruik van het azc kan worden gerealiseerd.

Wilt u meer informatie over het asielzoekerscentrum, het concept-realiseringsplan en de ruimtelijke motivering, kijk dan op www.s-hertogenbosch.nl/azc. Ook over het concept-realiseringsplan en de ruimtelijke motivering kunt u een inspraakreactie indienen. U doet dit op dezelfde manier als hierboven, maar dan met vermelding van het zaaknummer 5898521. Meld bovenaan uw brief of uw inspraakreactie is gericht op het concept-realiseringsplan en de ruimtelijke motivering voor het asielzoekerscentrum, op de ontwerpstructuurvisie of op beide: uw inspraakreactie op het ene plan is namelijk niet automatisch een inspraakreactie op het andere. De (ontwerp)structuurvisie regelt niet de realisering van het azc. Als u wilt reageren op het azc maar over de (ontwerp)structuurvisie geen opmerkingen hebt, kunt u dan ook volstaan met een reactie op het concept-realiseringsplan.

Inloopsessies

De gemeente organiseert twee inloopsessies. Op deze bijeenkomsten is iedereen welkom voor informatie over het asielzoekerscentrum en over de (ontwerp)structuurvisie. U kunt vrij naar binnen lopen, de plannen bekijken en uw vragen stellen. Er zijn medewerkers van het COA, de gemeente ’s-Hertogenbosch en GGZ Oost-Brabant aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt tijdens de inloopsessies geen inspraakreactie indienen. Dit kunt u alleen schriftelijk of - na een afspraak - mondeling doen.

De inloopsessies vinden plaats op maandag 20 juni van 17.00 tot 19.00 uur en op dinsdag 21 juni van 17.00 tot 19.00 uur in Danscentrum Rosmalen, Berlicumseweg 8a. Dit is het gebouw De Uythof op Landgoed Coudewater.

Naar boven