Ontwerpbestemmingsplan “Ariaweg-noord”

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 9 juni tot en met woensdag 20 juli 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Ariaweg-noord” voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat de sloop van 20 seniorenwoningen (Ariaweg 1 tot en met 9 (oneven) en Operaweg 4 tot en met 32 (even)) en het daarvoor in de plaats terugbouwen van 30 eengezinswoningen. Verder bevat het bestemmingsplan de renovatie van 126 woningen (Ariaweg 10- 282 (even)) met energetische verbeteringen. Ook wordt de openbare ruimte verbeterd.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan “Ariaweg-noord” ligt van donderdag 9 juni tot en met woensdag 20 juli 2016 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de website van de gemeente staat een rechtstreekse link naar de documenten van het ontwerpbestemmingsplan (zie www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.)

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post verzenden naar: Gemeenteraad van Amersfoort, T.a.v. afdeling Stad en Ontwikkeling, Postbus 4000, 3800 EA te Amersfoort. Vermeld in uw zienswijze op welk ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze betrekking heeft.

Via het Online formulier: Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen, bij de informatie over het betreffende ontwerpbestemmingsplan. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD? Kijk op www.digid.nl.

 

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld.

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw W.L. Juijn-Dorst via telefoonnummer (033) 469 4492 of e-mail via wl.juijn-dorst@amersfoort.nl.

Naar boven