BESTEMMINGSPLAN “SCHOTHORST-ZIELHORST”

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van vrijdag 10 juni tot en met donderdag 21 juli 2016 het bestemmingsplan “Schothorst-Zielhorst” voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied komt nagenoeg overeen met de “natuurlijke” grenzen van de wijken Schothorst en Zielhorst. Het plan wordt aan de westzijde begrensd door het park Schothorst. De noordgrens wordt gevormd door de wijk Kattenbroek. De oostzijde van het plangebied grenst aan het de Zielhorsterweg. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het Valleikanaal en het Maatweg-gebied.

Het nieuwe bestemmingsplan Schothorst-Zielhorst betreft een actualisatie van het geldende bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie (geldend beleid, planologische en feitelijke situatie) uitgangspunt is. Er is een ‘beleidsneutraal’ een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit houdt in dat vastgesteld beleid wordt verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan.

Vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 11 juni tot en met woensdag 22 juli 2015 ter inzage gelegen. In deze periode zijn 18 zienswijzen ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijzen zijn divers en gaan onder meer over individuele bouwmogelijkheden, aankoop van openbaar groen, verkeersoverlast en de ontwikkelingen aan de Laan naar Emiclaer en Emiclaerseweg 13. In de door de raad vastgestelde zienswijzennota Schothorst Zielhorst zijn de zienswijzen samengevat en beantwoord. De zienswijzen geven aanleiding tot een aantal geringe aanpassing van het bestemmingsplan. Daarnaast wordt een aantal ambtshalve wijzigingen voorgesteld. Alle wijzigingen staan weergegeven in hoofdstuk 3 van de zienswijzennota.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit van vrijdag 10 juni tot en met donderdag 21 juli 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de hal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 8.30 – 17.00 uur). Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, of via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl , of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven