Verleende omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Oosteinderweg e.o. 2005, herverkaveling Dorpshaven Noord deelgebied 3.

Logo Aalsmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij in afwijking van het bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005' een omgevingsvergunning heeft verleend voor het wijzigen van gebruik ten behoeve van het realiseren van maximaal 7 woningen en aanleggen van nieuw openbaar gebied in de vorm van ontsluitingsstraten, parkeerruimte, groen- en speelvoorzieningen en een ecologische zone langs de Ringvaart binnen het plandeel van het project Dorpshaven – Noord gelegen ten noordwesten van Dorpsstraat 129 aan de Ringvaart (zaaknummer: Z-2015/067335).

De aanvraag om omgevingsvergunning past op onderdelen niet binnen de regels van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’. De herverkaveling is gewijzigd van vrijstaande woningen naar twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen. De bouw- en bestemmingsgrenzen worden daardoor overschreden en dientengevolge verandert ook de openbare ruimte.

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 3 juni 2016 tot en met 21 juli 2016 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB06xH-VG01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen degenen die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of zij die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen beroep instellen tegen de omgevingsvergunning bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Beroep indienen kan ook digitaal via https://loket.rechtspraak.nl/.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Naar boven