Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 30 mei 2016, 2016-0000122270, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2013

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikelen 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011 en 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 6, vijfde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 en 3, aanhef en onderdeel k, en 8, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW;

Besluit:

ARTIKEL I

Onder verlettering van artikel 6, vierde lid, onderdelen l en m, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 tot m en n, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • l. de afhandeling van verzoeken tot vergoeding van schade geleden als gevolg van de implementatie van artikel 7 van Richtlijn 2003/88/EG;

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 6a, eerste lid, onderdeel d, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

e. de afhandeling van verzoeken tot vergoeding van schade geleden als gevolg van de implementatie van artikel 7 van Richtlijn 2003/88/EG.

B

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 7a, tweede lid, onderdeel e, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

f. vaststellingsovereenkomsten naar aanleiding van verzoeken tot vergoeding van schade geleden als gevolg van de implementatie van artikel 7 van Richtlijn 2003/88/EG.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Agentschap SZW 2013 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 4, onderdeel v, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

w. het beoordelen en afhandelen van verzoeken tot vergoeding van schade geleden als gevolg van de implementatie van artikel 7 van Richtlijn 2003/88/EG.

B

Artikel 9 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding ‘1’ geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

2 Aan de afdelingshoofden Uitvoering I en Uitvoering II wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend met betrekking tot de afhandeling van verzoeken tot vergoeding van schade geleden als gevolg van de implementatie van artikel 7 van Richtlijn 2003/88/EG, waaronder in ieder geval wordt begrepen de bevoegdheid om vaststellingsovereenkomsten af te sluiten en schadevergoeding uit te betalen.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 15 maart 2016.

Deze regeling zal in de Staatscourant geplaatst worden.

Den Haag, 30 mei 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven