Ontwerpbestemmingsplan ‘Essenvelt'

Logo Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt het ontwerpbestemmingsplan Essenvelt vanaf 9 juni 2016 tot en met 20 juli 2016 voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPESV-ON01.

Het plangebied grenst aan de noordzijde aan de wijken Erasmuswijk en Reijershove. De grens wordt hier gevormd door de Oosterse Lageweg en de Reijersweg. De westzijde grenst aan het kanaal door Walcheren met daarlangs het NS-spoor en een volkstuinencomplex. De oostzijde wordt begrensd door de Torenweg. De zuidkant van Essenvelt grenst aan de geledingszone Middelburg – Vlissingen.

Het bestemmingsplan maakt de nieuwe woonwijk Essenvelt planologisch mogelijk. In het bestemmingsplan wordt de bouw van ten hoogste 400 woningen en appartementen mogelijk gemaakt. Ook zorgt de wijk voor een landschappelijke afronding van de stad tussen Middelburg en Vlissingen. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 8 oktober 2015 tot en met 18 november 2015 voor een ieder ter inzage gelegen.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 5285

Middelburg, 31 mei 2016

Naar boven