Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere Grenswaarde ontwerpbestemmingsplan “Verdubbeling N34”

Logo Drenthe

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe maken ingevolge het bepaalde in artikelen 11a en volgende van de Wet geluidhinder bekend, dat zij een ontwerpbesluit hebben genomen om een hogere grenswaarde vast te stellen voor de woningen Huizingerstuk 4, Gluvinksweg 9 en Giestee 5 te Dalen.

De wegbeheerder provincie Drenthe is van plan de N34 te verdubbelen op het traject Coevorden Noord tot aan het klaverblad Holsloot A37. U vindt informatie over dit project op www.drenthe.nl. Het ontwerpbestemmingsplan “Verdubbeling N34” ligt gelijktijdig ter inzage bij de gemeente Coevorden.

Het betreft een ontwerpbesluit ingevolge de Wet geluidhinder voor drie woningen in de gemeente Coevorden. Het ontwerpbesluit houdt in dat voor deze woningen een hogere waarde ten aanzien van de geluidsbelasting wordt vastgesteld.

Bij de vaststelling van bovengenoemd bestemmingsplan dient de Wet geluidhinder in acht te worden genomen. Er is daarom  onderzoek gedaan naar de geluidbelasting op geluidgevoelige bestemmingen. Uit dit onderzoek blijkt dat op een drietal woningen sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe is bevoegd gezag voor het vaststellen van een hogere waarden. Deze belanghebbenden zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd.

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 3 juni 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • de gemeente Coevorden, Kasteel 1, 7741 GC in Coevorden. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen.

  • de provincie Drenthe; U kunt de stukken digitaal inzien (zie download op deze pagina). Of u kunt de stukken bij de provincie Drenthe inzien op afspraak. Maak dan een afspraak met Ina Luers via het emailadres post@drenthe.nl of via het telefoonnummer: (0592) 36 55 55

  • www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijze

Over het ontwerpbesluit hogere waarden kan door belanghebbenden een zienswijze kenbaar worden gemaakt binnen zes weken na bekendmaking. In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit.

Een schriftelijke zienswijze kunt u uitsluitend als volgt indienen:

  • Over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden een schriftelijke zienswijze indienen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, t.a.v. dhr. M. Pasjes. Onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden N34 in Coevorden’.

  • U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Ina Luers via het emailadres: I.luers@drenthe.nl.

Naar boven