Vaststelling bestemmingsplan 'Rotonde N204-Linschoten'

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 23 mei 2016 besloten heeft het bestemmingplan ‘Rotonde N204 – Linschoten’ (NL.IMRO.0335.RotondeN204Lins-VG01) ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Rotonde N204 – Linschoten’ omvat de kruising M.A. Reinaldaweg (N204) met de G. van de Valk Boumanstraat / Noord Linschoterdijk in Linschoten en het directe gebied erom heen. Het bestemmingsplan maakt de volgende ontwikkelingen mogelijk:

 

  • 1.

    Aanleg van een rotonde op de kruising M.A. Reinaldaweg, G. van de Valk Boumanstraat en Noord Linschoterdijk

  • 2.

    Herinrichting van de parkeerplaats nabij deze kruising

  • 3.

    Realisatie van een toeristisch overstappunt op de parkeerplaats op hiervoor genoemde parkeerplaats

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het vastgestelde bestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd:

  • 1.

    Op de verbeelding is de verkeersbestemming aan de noordwestzijde van het plangebied gewijzigd in ‘Agrarisch met waarden – Openheid’ met daarop de aanduiding ‘ontsluiting’.

  • 2.

    Op de verbeelding is de aanduiding ‘parkeerterrein’ toegevoegd ter plaatse van de her in te richten parkeerplaats bij de entree van het landgoed Linschoten.

  • 3.

    Op de verbeelding is de aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer – informatiezuil’ verplaatst naar de oostzijde van het parkeerterrein.

 

Raadsbesluit en bestemmingsplan ter inzage

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 8 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan geraadpleegd worden op de gemeentelijke website: www.montfoort.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Instellen beroep

Tot en met dinsdag 19 juli 2016 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    Een ieder die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘Rotonde N204 - Linschoten’ treedt in werking op woensdag 20 juli 2016. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven