Inspraak bestemmingsplan Schoolweg 7 Nijensleek (woningbouw op perceel Griet’nstede)

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht geven burgemeester en wethouders kennis van dat zij zich bereid hebben verklaard medewerking te verlenen aan het wijzigen van de bestemming van het perceel Schoolweg 7 in Nijensleek, in die zin dat op dit perceel twee vrijstaande woningen mogen worden gebouwd.

Op het perceel staat op dit moment een leegstaand schoolgebouw dat jarenlang in gebruik is geweest als dorpscentrum Griet’nstede. Het realiseren van twee vrijstaande woningen op deze locatie past uitstekend bij de bestaande woonfuncties en de bebouwingstructuur van de Schoolweg binnen de bebouwde kom. Het perceel is onlangs aangekocht door een particulier die van plan is het perceel geschikt te maken en te koop aan te bieden voor het bouwen van twee vrijstaande woningen.

Het voormalige schoolgebouw wordt in verband hiermee gesloopt. Conform artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders eveneens bekend dat de gemeente met de initiatiefnemer een overeenkomst als bedoeld in de Grondexploitatiewet heeft afgesloten en er zijn afspraken gemaakt met het oog op een voorspoedige realisatie van het plan. De initiatiefnemer heeft aangegeven dat hij tijdens de inspraakperiode een informatiebijeenkomst voor belangstellenden zal houden.

Het voornemen is de huidige bestemming ‘maatschappelijk’ te wijzigen in ‘wonen’ ten behoeve van twee vrijstaande woningen. Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Schoolweg 7 Nijensleek’ voorziet hierin.

Inzage: het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 9 juni 2016 tot 30 juni 2016 in het gemeentehuis in Diever voor een ieder ter inzage. De digitale bestanden staan op de website van de gemeente Westerveld. Er kan gebruik worden gemaakt van de link www.gemeentewesterveld.nl/Schoolweg 7Nijensleek

Inspraak: van 9 juni 2016 tot en met 30 juni 2016 kan een ieder een schriftelijke of een mondelinge inspraakreactie indienen bij het college van B&W van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte.

Op telefonische afspraak via 14 0521 kan een mondelinge toelichting worden gevraagd en eventueel een mondelinge inspraakreactie worden ingediend.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521.

Vervolgprocedure :

Na de inspraakperiode wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit wordt gepubliceerd in het huis-aan-huisblad “Da’s Mooi”. Het ontwerpbestemmingsplan wordt in digitale vorm bekend gemaakt en op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl gezet. Het is dan mogelijk om zienswijzen kenbaar te maken. Eventuele zienswijzen die dan kenbaar worden gemaakt, worden betrokken bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad. De nieuwe bestemming treedt eerst in werking na het verstrijken van de beroepstermijn die volgt op de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven