Kennisgeving Ontwerpbesluiten A27 Houten – Hooipolder, ministerie van Infrastructuur en Milieu

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft op 30 mei 2016 het Ontwerp-Tracébesluit en het Ontwerp-Saneringsplan getekend.

Achtergrondinformatie

De doorstroming van het verkeer op de A27 tussen de aansluiting Houten en het knooppunt Hooipolder vormt een probleem. De weg kan op een groot aantal plaatsen het huidige verkeersaanbod niet goed verwerken. Zo stonden er de afgelopen jaren bijna dagelijks files op delen van het traject A27 Houten – Hooipolder. Door de verdere toename van het verkeer op de A27 in de komende jaren nemen de verkeersproblemen op de A27 verder toe. Deze groei wordt onder andere veroorzaakt door de ontwikkeling van stedelijke gebieden in de omgeving van de A27. Maatregelen aan de A27 zijn nodig om de doorstroming te verbeteren en het aantal files te verminderen. Om de maatregelen te kunnen uitvoeren moet door de minister van Infrastructuur en Milieu, in overeenstemming met de staatssecretaris van Economische Zaken, een Tracébesluit worden genomen. In het Ontwerp-Tracébesluit staan de voorstellen voor de wijzigingen aan de A27 tussen de aansluiting Houten en het knooppunt Hooipolder gedetailleerd beschreven. Separaat van het Ontwerp-Tracébesluit, maar wel tegelijkertijd, wordt een Ontwerp-Saneringsplan vastgesteld. Dit Ontwerp-Saneringsplan heeft betrekking op de weggedeelten waar de sanering (geluidmaatregelen voor woningen waarvan de geluidbelasting nu reeds te hoog is) niet in combinatie met de geluidmaatregelen van het Ontwerp-Tracébesluit kan plaatsvinden.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt het Ontwerp-Tracébesluit, het Ontwerp-Saneringsplan en de overige relevante stukken van 10 juni tot en met 21 juli 2016 tijdens kantooruren inzien op de volgende locaties:

  • ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 in Den Haag;

  • Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht;

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Zuidwal 58 in ’s-Hertogenbosch;

  • Stadskantoor gemeente Utrecht, Stadsplateau 1 in Utrecht;

  • Gemeentehuis Nieuwegein, Stadsplein 1 in Nieuwegein;

  • Gemeentehuis Houten, Onderdoor 25 in Houten;

  • Gemeentehuis Vianen, Voorstraat 30 in Vianen;

  • Gemeentehuis Zederik, Prinses Marijkeweg 1 in Meerkerk;

  • Gemeentehuis Giessenlanden, Groeneweg 33 in Hoornaar;

  • Gemeentehuis Gorinchem, Stadhuisplein 1 in Gorinchem;

  • Gemeentehuis Werkendam, Raadhuisplein 1 in Werkendam;

  • Gemeentehuis Geertruidenberg, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer;

  • Gemeentehuis Oosterhout, Slotjesveld 1 in Oosterhout;

  • Gemeentehuis Woudrichem, Raadhuisplein 1 in Woudrichem;

  • Gemeentehuis Waalwijk, Taxandriaweg 6 in Waalwijk;

  • Stadskantoor Breda, Claudius Prinsenlaan 10 in Breda;

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 in Tiel;

  • Waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda;

  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten;

  • Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag;

  • Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1 in ’s-Hertogenbosch.

Hoe kunt u reageren?

Iedereen kan van 10 juni tot en met 21 juli 2016 een zienswijze kenbaar maken over het Ontwerp-Tracébesluit en/of het Ontwerp-Saneringsplan. U dient bij het indienen van uw zienswijze duidelijk aan te geven tegen welk besluit uw zienswijze is gericht. Wij ontvangen uw gemotiveerde zienswijze bij voorkeur digitaal. Dit kunt u doen door een zienswijzenformulier in te vullen op de website van de directie Participatie: http://www.platformparticipatie.nl/a27houtenhooipolder. Zodra uw zienswijze is ontvangen, ontvangt u daarvan een bevestiging per mail. U kunt uw mening ook op schrift zetten. In dat geval stuurt u uw brief, met vermelding van ‘zienswijze Ontwerp-Tracébesluit A27 Houten – Hooipolder’ of ‘zienswijze Ontwerp-Saneringsplan A27 Houten – Hooipolder’ naar de directie Participatie, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Zodra de schriftelijk ingediende zienswijze is ontvangen, stuurt de directie Participatie u een schriftelijke ontvangstbevestiging. Ten slotte kunt u uw mening mondeling geven. Dit kan door tijdens kantooruren te bellen naar 070 456 89 99 en tijdens een van de informatiebijeenkomsten. Uw mondelinge zienswijze wordt verwerkt in het zienswijzenformulier dat ter goedkeuring aan u wordt voorgelegd.

Informatiebijeenkomsten

Voor belangstellenden worden 5 informatiebijeenkomsten in de regio georganiseerd. U krijgt informatie over het project, het te doorlopen proces en de te volgen procedures. Tijdens de informatiebijeenkomsten kunt u een mondelinge zienswijze indienen bij een notulist. U hoeft zich niet aan te melden voor de informatiebijeenkomsten en u kunt tijdens de genoemde tijden binnenlopen.

Datum

Tijd

Locatie

20 juni 2016

18.00 – 21.00 uur

Tulip Inn Meerkerk, Energieweg 116, Meerkerk

21 juni 2016

18.00 – 21.00 uur

De Stadhof Vianen, Hazelaarplein 4, Vianen

23 juni 2016

18.00 – 21.00 uur

Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, Gorinchem

28 juni 2016

18.00 – 21.00 uur

Fort Altena, Tol 8, Werkendam

29 juni 2016

18.00 – 21.00 uur

Boelaars Zalencentrum, Keizersdijk 48, Raamsdonksveer

Waar vindt u meer informatie?

Uitgebreide informatie over het Ontwerp-Tracébesluit en het Ontwerp-Saneringsplan is beschikbaar op http://www.platformparticipatie.nl/a27houtenhooipolder. Voor meer inhoudelijke informatie kunt u ook terecht op de website van Rijkswaterstaat.

Vragen?

Hebt u na het inzien van de ter inzage gelegde stukken of het bezoeken van de websites nog vragen over het Ontwerp-Tracébesluit en het Ontwerp-Saneringsplan? Dan kunt u bellen naar de informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002 (gratis) of een e-mail sturen naar a27houtenhooipolder@rws.nl. Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij de directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven