Vaststelling besluiten ‘Huis van Leusden’

Logo Leusden

De gemeenteraad heeft op 12 mei 2016 het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Huis van Leusden’ gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen voornamelijk een beperking van bouw- en gebruiksmogelijkheden aan de overkant van de Wevershilt en het uitsluiten van balkons buiten het bouwvlak. Een overzicht van de wijzigingen is in te zien in de nota zienswijzen. In verband met bestemmingsplan ‘Huis van Leusden’ heeft het college op 12 april 2016 hogere grenswaarden vastgesteld.

Vanaf 1 juni liggen de volgende besluiten met bijbehorende stukken ter inzage:

 

  • 1.

    Bestemmingsplan ‘Huis van Leusden’

  • 2.

    Beeldkwaliteitsplan ‘het Huis van Leusden’

  • 3.

    Hogere grenswaarden geluid

 

De besluiten zijn ten behoeve van de realisatie van het nieuwe “Huis van Leusden”. Op de plek van het huidige gemeentehuis wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. In het nieuwe gebouw komen naast de gemeente ook ander maatschappelijke partijen zoals het welzijnsloket Larikslaan 2. In de eerste verdieping en hoger worden appartementen gerealiseerd.

 

Het bestemmingsplan bepaalt welke functies in het gebouw mogen komen en de maximale maten van het nieuwe gebouw. In het beeldkwaliteitsplan staat omschreven aan welke voorwaarden het ontwerp van het gebouw moet voldoen (vorm, architectuur, kleur en materialen). Het besluit voor hogere grenswaarden geluid maakt een hogere gevelbelasting door wegverkeerslawaai mogelijk op een aantal plaatsen van het gebouw waar de woningen komen.

 

Ter inzage

De besluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 1 juni tot en met dinsdag 12 juli 2016 ter inzage bij het omgevingsloket van de gemeente Leusden (het omgevingsloket is open op werkdagen tussen 9:00 uur en 12:00 uur). Of maak een afspraak bij het omgevingsloket via www.leusden.nl

 

De besluiten kunt u digitaal inzien via www.leusden.nl/bestemmingsplannen onder “bestemmingsplan Huis van Leusden”.

 

Het bestemmingsplan is ook in te zien op de website ruimtelijkeplannen.nl via deze link: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.164-0401

 

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.164-/NL.IMRO.0327.164-0401

 

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Het beroep kan worden ingesteld, tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en hogere grenswaarden geluid bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

 

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitsplan “het Huis van Leusden” kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven