Ontwerpbesluit bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Bosscheweg - Baandervrouwenlaan

Logo Boxtel

Ontwerpbesluiten

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 3 juni 2016 tot en met donderdag 14 juli 2016 de volgende besluiten ter inzage liggen:

  • het ontwerp bestemmingsplan Bosscheweg - Baandervrouwenlaan

  • het ontwerp besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Bosscheweg -Baandervrouwenlaan”

Aanleiding en inhoud

De panden Bosscheweg 133 en Baandervrouwenlaan 265 (restaurant De Bourgondiër ) zijn gelegen binnen het bestemmingsplan Boxtel Noord.

In de beroepsprocedure voor dit bestemmingsplan heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de bestemming voor de bouwlaag in de kap van beide panden vernietigd. Het ter inzage liggend plan voorziet daarom in een conserverende bestemming Horeca voor de begane grond van beide panden en een (nieuwe) functieaanduiding zijnde dienstwoning voor de bouwlaag in de kap. Per pand is dus 1 dienstwoning mogelijk op de bouwlaag in de kap.

Het ontwerp besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder heeft betrekking op de legalisatie van de twee bedrijfswoningen boven de horecagelegenheid. Deze bedrijfswoningen zijn in het vigerende bestemmingsplan niet toegestaan en dienen daardoor als nieuw te bouwen woningen in de zin van de Wet geluidhinder aangemerkt te worden, waarvoor hogere grenswaarden noodzakelijk zijn. Voor het vaststellen van hogere grenswaarden is Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Bosscheweg-Baandervrouwenlaan” is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.BP06Bosschew133-OTW1.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Verder ligt een kopie van het plan en de stukken bij het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage in het gemeentehuis.

Zienswijze n

Tot en met donderdag 14 juli 2016 kan iedereen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

De gemeenteraad behandelt de zienswijze bij het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Eveneens tot en met donderdag 14 juli 2016 kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan burgemeester en wethouders van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Burgemeester en wethouders beslissen op de aanvraag ontheffing hogere grenswaarde.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (0411) 65 53 07.

Wetgeving

Op deze bekendmaking zijn onderstaande wetgevingen van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 30 mei 2016. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 30 mei 2016 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden.

Van toepassing op deze bekendmaking zijn:

 

Boxtel, 30 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris, H.A.M. van Berkel

De burgemeester, M. Buijs

Naar boven