Ontwerp-bestemmingsplan “Toverland” (NL.IMRO.1507.KBTOVERLAND-BPO1) en MER “Toverland”, gemeente Horst aan de Maas

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.9 van de Wet milieubeheer bekend, dat het Ontwerp-bestemmingsplan “Toverland” (NL.IMRO.1507.KBTOVERLAND-BPO1) en het daarbij behorende Milieueffectrapport “Toverland” ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan Toverland

Dit ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Heesbredeweg aan de noordzijde, bosgebied Steegberg aan de oostzijde, de Helenaveenseweg aan de zuidzijde en de Schorfvenweg aan de westzijde. Het belangrijkste doel van het bestemmingsplan is om een verdere ontwikkeling van attractiepark Toverland voor de komende 10 jaar mogelijk te maken.

MER Toverland

Ingevolge het bepaalde in artikel 7.2 van de Wet milieubeheer is ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan Toverland een MER opgesteld. Om die reden wordt gekoppeld aan de bestemmingsplanprocedure ook een m.e.r.-procedure doorlopen. Deze procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen met ingang van 3 juni 2016 gedurende 6 weken (tot en met 14 juli 2016) ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het indentificatienummer NL.IMRO.1507.KBTOVERLAND-BPO1.

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende genoemde termijn van 6 weken schriftelijk of mondeling zienswijzen

indienen bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk onder vermelding van: "Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Toverland".

Zienswijzen kunnen gericht worden aan:

De gemeenteraad van Horst aan de Maas

t.a.v. cluster Ruimte, team ROV

Postbus 6005

5960 AA Horst

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het cluster Ruimte, team ROV; tel. (077) 477 97 77.

Ook kunt u met dezelfde afdeling een afspraak maken voor het indienen van mondelinge zienswijzen, tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van de terinzagelegging.

Naar boven