Vastgesteld bestemmingsplan Kerkrade Oost II 1e herziening, Kerkrade

Logo Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 mei 2016 het bestemmingsplan “Kerkrade Oost II 1e herziening” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ten aanzien van het perceel met kadastrale aanduiding KRD00 L 1913 G 0, opgenomen in het bestemmingsplan "Kerkrade Oost II", is geconstateerd dat abusievelijk enkel de bestemming ‘Wonen’ is opgenomen zonder bouwvlak c.q. bouwtitel. In het daarvoor geldende bestemmingsplan "Carisborg 1e herziening" (goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 27 januari 1981) was wel een bouwvlak opgenomen. Op basis van dit bestemmingsplan was derhalve (de bouw van) een woning toegestaan. Door middel van het voeren van de planologische procedure van het thans aan de orde zijnde bestemmingsplan wordt dit weer hersteld. Voor het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De omvang van de verbeelding van het bestemmingsplan "Kerkrade Oost II 1e herziening" omvat slechts 1 perceel, namelijk het perceel met kadastrale aanduiding KRD00 L 1913 G 0 en is gelegen ter plaatse van A. Brouwerstraat ongenummerd ter hoogte van Beukenbosweg 49 t/m 53 te Kerkrade.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Kerkrade Oost II 1e herziening” ligt met ingang van 9 juni 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van het Stadskantoor Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak via het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website www.kerkrade.nl onder de rubriek “Wonen&Leven\ Projecten\ Ruimtelijke plannen in procedure” en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPKerkradOostII1eH-Vg01.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 8 juni 2016

Het college voornoemd,

J.J.M. Som, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven