Terinzagelegging ontwerp-Uitwerkingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning Skaeve Huse

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat het ontwerp van de 10e Uitwerking van HSL-Overschie, gericht op het project Skaeve Huse, ter inzage ligt van vrijdag 3 juni 2016 tot en met donderdag 14 juli 2016. Tegelijkertijd ligt ter inzage de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van 11 woningen aan de Soesterbergstraat. De ontwerpvergunning is gebaseerd op het ontwerp-Uitwerkingsplan.

Gemeentelijke coördinatieregeling

De gemeenteraad van Rotterdam heeft in haar vergadering van 12 mei 2016 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren op dit project. Dit besluit maakt het mogelijk om gecoördineerd over het Uitwerkingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerp-Uitwerkingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ontwerpbestemmingsplan gelijktijdig plaatsvindt. Tegen beide ontwerpbesluiten kunnen door belanghebbenden zienswijzen worden ingediend. Wanneer na zienswijzen beroep wordt ingediend volgt directe behandeling bij de Raad van State.Ook het eerdergenoemde coördinatiebesluit van de gemeenteraad ligt samen met het ontwerp-Uitwerkingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage. Tegen dit besluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

Inhoud van het plan

Het project “Skaeve Huse” betreft een bijzondere woningbouwontwikkeling aan de Soesterbergstraat nabij het bedrijvenpark Hoog Zestienhoven. De ontwikkeling betreft 11 woonunits en een beheerdersunit.

Inzage

Het ontwerp-Uitwerkingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 3 juni 2016 tot en met donderdag 14 juli 2016 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater (tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.Het ontwerp-Uitwerkingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/rotterdambericht. De stukken kunnen dan vervolgens worden geraadpleegd in de rechterrij onder ‘plannen in uitgebreide procedure’.

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen over het ontwerp-Uitwerkingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning gemotiveerd zienswijzen naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Stadsontwikkeling, afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, o.v.v. zienswijze Skaeve Huse). Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Wilhelminakade 179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur telefoonnummer 06 10353905 bellen.

Inloopavond

Op 16 juni 2016 is er een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats vanaf 19.30 uur in de Brasserie Waalhaven, Malpensabaan 3 (Rotterdam The Hague Airport).

Rotterdam, 31 mei 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven