Vastgesteld bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 en planMER

Logo Aalten

De gemeenteraad heeft op 19 april 2016 het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 van de gemeente Aalten gewijzigd vastgesteld, inclusief de daarbij behorende planMER.

Omvang plangebied

Dit plan heeft betrekking op vrijwel het gehele buitengebied van de gemeente Aalten; de bebouwde kommen maken daarvan dus geen deel uit. Het bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch planologisch kader voor het plangebied. Enkele percelen, waarvoor recentelijk nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld, zijn eveneens buiten het plan gehouden.

Milieueffectrapporta ge, inclusief twee aanvullingen

Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is ook een planMER (milieueffect- rapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden, die het bestemmingsplan biedt aan bestaande veehouderijen. Daarom is het opstellen van een planMER verplicht. Daarnaast is er sprake van een planMER eis, omdat volgens de Natuurbeschermingswet 1998, een Passende Beoordeling verplicht is.

Gelet op de mogelijkheden voor de veehouderijen zijn (significante) negatieve effecten op Natura 2000 gebieden niet uit te sluiten. De commissie voor de milieueffectrapportage heeft in haar advies van 25 september 2015 gesteld dat het planMER, incl. de aanvullingen, voldoende informatie bevat om een besluit te kunnen nemen over het bestemmingsplan waarbij het milieubelang volwaardig kan worden meegewogen.

Terinzagelegging

Met ingang van woensdag 8 juni 2016 ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken voor iedereen ter inzage.

Het plan is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00075-VG01) of via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 te Aalten).

Beroep

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Deze zijn vermeld in het vaststellingbesluit van de gemeenteraad (incl. de aangenomen amendementen) en de Nota van Zienswijzen. Een belanghebbende kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen.

De beroepstermijn is van donderdag 9 juni 2016 tot en met woensdag 20 juli 2016. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Uw beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Naar boven