Betreft: Ontwerp beschikking omgevingsvergunning 1e fase in afwijking van het bestemmingsplan Amstelveen Midden-West, Burgemeester Rijnderslaan 10 (uitgebreide procedure) en een conceptbesluit hogere grenswaarde Wgh

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning 1e fase te verlenen voor het omzetten van een kantoorgebouw naar woningen op het adres Burgemeester Rijnderslaan 10 te Amstelveen (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB07xV-OW01).

 

Op het perceel ligt de bestemming Kantoor (K). Een woonbestemming is in strijd met deze bestemming. Met oog op deze planologische strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Locatie

Het voormalig kantoorpand van KPMG is centraal gelegen in Amstelveen aan de snelweg A9, tussen de wijk Keizer Karelpark en het Stadshart in. Het gebouw is gelegen ten zuiden van de A9 en de Burgemeester Rijnderslaan, ten noorden van de Ouderkerkerlaan, ten oosten van de Keizer Karelweg en ten westen van de Keerpuntweg/Beneluxbaan.

Conceptbesluit hogere grenswaarde

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor dit project. Het verzoek hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van de nieuwe woningen als gevolg van wegverkeerslawaai van de A9, Burgemeester Rijnderslaan en de Beneluxbaan. Ingevolge artikel 76 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Ter informatie:

De ontwerp-omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken en het conceptbesluit hogere grenswaarde liggen zes (6) weken, met ingang van 2 juni tot en met 13 juli 2016, voor een ieder ter inzage.

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Papier

Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Digitaal

U kunt de digitale stukken raadplegen op:

  • de gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

  • de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB07xV-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende deze ontwerp beschikking schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://ro0362.ropubliceer.nl.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Inloopavond

Er wordt een informatieavond gehouden op dinsdag 7 juni 2016 van 19.00 uur tot 21.00 uur in het raadhuis van Amstelveen. De bijeenkomst heeft het karakter van een inloopavond. U kunt u op elk gewenst moment inlopen. Diverse deskundigen van de gemeente en externe vertegenwoordigers van het project zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en de plannen individueel toe te lichten.

Naar boven