Ontwerpbestemmingsplan Winkelsestraat 33, Biezenmortel

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 2 juni 2016 gedurende zes weken (t/m woensdag 13 juli 2016) het ontwerpbestemmingsplan “Winkelsestraat 33, Biezenmortel” ter inzage ligt.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling aan de Winkelsestraat 33 in Biezenmortel. Het gaat om de percelen kadastraal bekend gemeente Haaren, sectie G, nummers 531 en 532. Initiatiefnemer is voornemens om ter plaatse de intensieve veehouderij in te krimpen en de aanwezige boomkwekerijtak uit te breiden door realisatie van een kas, wateropvang en containervelden. Daarnaast vindt er in de beoogde situatie statische opslag (caravans) en opslag ten behoeve van de recreatieve neventak (verhuur van recreatieve voertuigen) plaats in bestaande bebouwing. Hiervoor is een omgevingsvergunning verleend. Tevens is een cultuurhistorische waardevolle schuur aanwezig op het perceel (ten noorden van de bedrijfswoning) waar men voornemens is om in de toekomst eventueel mantelzorg in te realiseren. Op het bedrijf worden in de beoogde situatie nog enkele runderen gehouden (oppervlakte max. 400 m2). De voorgenomen ontwikkeling passen niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan nodig.

Ter inzage

Alle op dit ontwerpbestemmingsplan betrekking hebbende stukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Haaren in te zien bij de balie van afdeling Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82). Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Op onze website komt u bij de betreffende bestanden via ‘wonen en omgeving’, vervolgens klikt u op ‘ruimtelijke projecten’ en onder het kopje ‘ruimtelijke plannen’ kunt u naar de link “Winkelsestraat 33, Biezenmortel”. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u het plan vinden via het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP15BGwinkelsest33-ON01.

Indienen zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen maakt u een afspraak via telefoonnummer (0411) – 62 72 82. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 1 juni 2016

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven