1e gedeeltelijk herziening Bestemmingsplan “Bontebok” vastgesteld

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijk ordening bekend dat de gemeenteraad op 23 mei 2016 de 1e gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan “Bontebok” (IMRO-identificatie NL.IMRO.0074.PH1bontebok-VG01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk betrekking op de percelen Eerste Compagnonsweg 11, 11a en 13 te Bontebok en omgeving. Het plan voorziet onder meer in het verwijderen van de aanduiding “geurzone” behorende bij het agrarisch bedrijf Eerste Compagnonsweg 11 en het wijzigen van de bestemming van dit agrarisch bedrijf in “Wonen-Voormalige Boerderij”. Tevens wordt een bouwmogelijkheid toegekend voor één woning op de gronden direct ten noorden van dit agrarisch bedrijf en het slopen van de meeste bedrijfsopstallen. Tenslotte wordt de bestemming van de voormalige school gewijzigd in “Wonen”.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 2 juni 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De stukken zijn te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad 'Bestemmingsplannen', waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0074.PH1bontebok-VG01.

Daarnaast is de papieren versie van het bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling in te zien in het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen. Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie van het plan bepalend.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht  

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven