Inspraak voorontwerp ‘eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge’ met concept-planMER

Logo Halderberge

Van 2 juni tot en met 13 juli 2016 houdt de gemeente Halderberge een inspraakprocedure voor het voorontwerpbestemmingsplan eerste herziening Buitengebied Halderberge, tegelijkertijd met de concept-milieueffectrapportage (planMER).

Aanleiding

De gemeenteraad heeft in 2011 het bestemmingsplan Buitengebied Halderberge vastgesteld. Op dit plan heeft de provincie Noord-Brabant vervolgens haar reactie gegeven. Daarnaast zijn er beroepschriften ingediend tegen het plan. De Raad van State heeft hierover in 2013 een uitspraak gedaan, waardoor een deel van het plan vernietigd is. De vernietigde delen van het plan worden in de eerste planherziening hersteld. Ook is nieuw beleid erin verwerkt. Gelijktijdig vindt er wettelijk vooroverleg plaats.

Inzage

Gelet op de Inspraakverordening, vastgesteld door de gemeenteraad van Halderberge op 22 september 2005, wordt op dit moment aan belanghebbenden ruimte geboden voor inspraak over het voorontwerp ‘Eerste herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Halderberge’ met concept-planMER.

Het plan wordt op het gemeentehuis in Oudenbosch ter inzage gelegd van donderdag 2 juni tot en met woensdag 13 juli 2016. Het plan met nummer NL.IMRO.1655.BP6009-A001 is tevens digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.halderberge.nl. Tot slot is het plan te raadplegen tijdens een viertal inloopbijeenkomsten op 7, 8, 14 en 16 juni 2016 van 15.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis.

Concept Milieueffectrapportage

Het voorontwerpbestemmingsplan is, vooral informatief, voorzien van een concept-planMER. Het hoofddoel hiervan is het in beeld brengen van de maximale gevolgen van de geboden ontwikkelingsmogelijkheden die de eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge op verschillende terreinen biedt. De belangrijkste gevolgen die in beeld worden gebracht, zijn de milieugevolgen van agrarische ontwikkelingen. De rapportage is in 2015 voorafgegaan door de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (Startdocument). De enkele zienswijzen die op dit startdocument zijn ingediend, zijn in de concept-planMER verwerkt, voorzover gegrond.

Gelijktijdig met én op dezelfde wijze als over het voorontwerpbestemmingsplan, kunnen inspraakreacties over dit concept-planMER worden ingediend. Een definitief en compleet planMER wordt later aan het ontwerpbestemmingsplan gehecht én voor advisering/toetsing voorgelegd aan de Commissie voor de m.e.r. Op dat moment kunnen zienswijzen worden ingediend.

I nspraakreacties

Tijdens de periode van inzage kunnen inspraakreacties worden ingediend op het voorontwerpbestemmingsplan met concept-planMER. Bij voorkeur doet u dit schriftelijk ter attentie van Burgemeester en wethouders, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

 

Oudenbosch, 1 juni 2016

Naar boven