Voorontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders maken op grond van de inspraakverordening Heiloo bekend dat met ingang van donderdag 2 juni 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

•het voorontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9 te Heiloo.

Doel van het voor ontwerpbestemmings plan Het doel van het voorontwerpbestemmingsplan planologisch-juridisch mogelijk maken van een aansluiting op de A9 ter hoogte van de Lagelaan te Heiloo met de daarbij behorende wegen naar de Kennemerstraatweg en de Kanaalweg. De aansluiting A9 ligt in twee gemeenten: het grootste deel ligt in de gemeente Heiloo en een klein deel, het zuidelijk deel van het halve klaverblad, komt te liggen op grondgebied van de gemeente Castricum.

Inhoud van het voor ontwerpbestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt de basis gelegd voor een aansluiting op de A9 door middel van een half klaverblad ter hoogte van de Lagelaan , een nieuwe weg parallel aan de Lagelaan naar de Kennemerstraat weg (aansluiting ter hoogte van de Kapellaan) en een nieuwe weg oostelijk van de A9 die vanaf de aansluiting naar het noorden eerst parallel aan de A9 is geprojecteerd en afbuigt naar de Kanaalweg.

Het bestemmingsplan omvat slechts de wegen en bermen van de nieuwe wegen en een deel van de Lagelaan inclusief een nieuwe fietsbrug over de A9.

Een deel van het halve klaverblad is geprojecteerd in de gemeente Castricum. Voor dat deel van het project is ook een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Omdat het éé n p roject is, vinden de procedures gelijktijdig plaats en zijn de bestemmingsplan nen vrijwel identiek . D e verbeeldingen (kaarten) verschillen wel van elkaar omdat de gemeenteraad van Castricum te zij ner tijd het bestemmingsplan voor het grondgebied van Castricum vaststelt en de gemeenteraad van Heiloo dat doet voor het Heilooër deel .

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 2 juni 2016 tot en met woensdag 13 juli 2016 ter inzage:

  • bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

  • in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1 te Castricum

Inloopavond

Op dinsdag 21 juni 2016 wordt van 19:00 tot 21:00 uur in het Fletcher Hotel Heiloo aan de Kennemerstraatweg 425 te Heiloo een inloopavond gehouden. Dan kunt u informatie en uitleg krijgen over het bestemmingsplan en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Inzien via internet

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0399.AansluitingA9-0201;

  • als pdf-bestand op www.heiloo.nl/bestemmingsplannen;

  • het bestemmingsplan voor het deel dat op grondgebied van Castricum is geprojecteerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/ NL.IMRO.0383.BPL16aansluitingA9-VO01

  • en als pdf-bestand op www.castricum.nl

Inspraakreacties

Gedurende de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – een inspraakreactie naar voren brengen bij de het college van burgemeester en wethouders van Heiloo. Uw schriftelijke inspraakreactie richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9.

Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan kunt u binnen de termijn van zes weken een afspraak maken met Cor Ouwerkerk van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), telefoonnummer 072 -535 67 33.

Inspraakreacties die in Heiloo worden ingediend zullen wanneer ze het gehele project betreffen ook worden beschouwd als een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan van Castricum en omgekeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cor Ouwerkerk van de afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 33. Met vragen die specifiek het Castricumse deel betreffen, kunt u contact opnemen met Jan van Boven, afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0251

Heiloo, 1 juni 2016

Naar boven