Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘woningbouw Duistereweg te Oosterwolde’

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 19 april 2016 het bestemmingsplan ‘woningbouw Duistereweg te Oosterwolde’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan voorziet in een planologisch-juridische regeling voor het realiseren van zeven vrijstaande woningen aan de Duistereweg te Oosterwolde.

W ijzigingen

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzingen in het plan doorgevoerd. De wijzigingen kwamen voort uit de ingediende zienswijzen. Voor een gedetailleerd en compleet overzicht van deze wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen’ die bij het bestemmingsplan ter inzage ligt. Deze nota maakt integraal onderdeel uit van het raadsbesluit van 19 april 2016.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.bpDuistereweg-VG01), het vaststellingsbesluit en verdere bijlagen liggen vanaf 2 juni t/m 13 juli 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan in pdf-bestand raadplegen via de gemeentelijke website www.ooststellingwerf.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b.

    iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven