Bekendmaking bestemmingsplan Rijnsweerd, Maarschalkerweerd, eerste herziening

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 2 juni 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt: het op 19 mei 2016 door de raad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Rijnsweerd, Maarschalkerweerd, eerste herziening, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.BPRIJNSMAARMYTRIJN-VA01.gml en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied bevat twee locaties in het oosten van de gemeente Utrecht: Blauwe-Vogelweg 11 en

Rijndijk 32. Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 19 november 2014 is met deze herziening het bestemmingsplan Rijnsweerd, Maarschalkerweerd ten aanzien van deze locaties aangepast. De bestaande situatie is nu vastgelegd voor de locatie Blauwe-Vogelweg 11 en voor de locatie Rijndijk 23 is een landschappelijke inpassing van de bestaande loods en paardenbak geregeld.

Het plan zorgt daarmee voor de gewenste juridisch planologische regeling voor beide locaties.

 

Inzien

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 2 juni 2016 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 13 juli 2016 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

 

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen.

 

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan heeft ingediend.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

 

Verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de termijn van terinzagelegging wordt gedaan, treedt het besluit niet in werking zolang de Voorzitter niet over het verzoek heeft beslist.

Ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven