Kennisgeving bestemmingsplan “Molenlaankwartier en Lage Limiet”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 mei 2016 het bestemmingsplan ‘Molenlaankwartier en Lage Limiet’ (NL.IMRO.0599.BP.1057MolenlnLaLi-) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

Het plangebied ligt in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. De oostgrens van het bestemmingsplan ligt precies in het midden van de Rotte. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de Strekkade over de oever van de Bergse Voorplas. Aan de westzijde loopt de grens als volgt: Streksingel, Grindweg, Ankie Verbeek-Ohrlaan, Lage Limiet, Wildersebrug, Grindweg. Aan de noordzijde loopt de grens over het Marterpad-Hogelanddreef op de grens van de woonwijk en het recreatiegebied 'Het lage Bergsche Bos'. 

 

In het bestemmingsplan worden een aantal nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Voor het appartementencomplex Chabotlaan 151-189 is de mogelijkheid opgenomen om een extra bouwlaag te realiseren. Daarnaast zijn er vier wijzigingsbevoegdheden in het bestemmingsplan opgenomen., die het mogelijk maken om de huidige bestemmingen met een procedure te wijzigen naar onder andere een woonbestemming. Verder is in het bestemmingsplan opgenomen dat het realiseren van parkeervoorzieningen op de locatie gelegen tussen de Terbregse Rechter Rottekade 32 en Boterdorpse Verlaat 28 niet toegestaan is.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 3 juni tot en met vrijdag 15 juli 2016 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.

De stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 4 juni tot en met vrijdag 15 juli 2016 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het

bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Rotterdam, 1 juni 2016

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven