Kennisgeving bestemmingsplan “Franciscus”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 mei 2016 het bestemmingsplan ‘Franciscus’ (NL.IMRO.0599.BP.1037Franciscus-) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

Het plangebied ligt in de drie gebieden Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Noord. De plangrens volgt aan de oostzijde globaal het tracé van de RandstadRail, waarbij ook de RET-remise Kleiweg tot het plangebied behoort. Aan de noordzijde wordt het plangebied globaal begrensd door de Doenkade/N209. Aan de westzijde wordt het plangebied globaal begrensd door de G.K. van Hogendorpweg/N471, waarbij ook de Overschiese Kleiweg e.o. (ten oosten van de HSL) tot het plangebied behoren. Aan de zuidzijde volgt de plangrens de zuidzijde van de Noorderbocht en het spoortracé.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp met onder andere het mogelijk maken van de herstructurering van de RET-remise (o.a. met een busparkeerplaats in de Franciscusdriehoek).

Onder voorwaarden is met een wijzigingsbevoegdheid de uitbreiding van Stadzicht mogelijk. 

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 juni 2016 tot en met vrijdag15 juli 2016 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.

De stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 4 juni 2016 tot en met vrijdag 15 juli 2016 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 1 juni 2016

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven