Ontwerp-wijzigingsplan Woning Beutenakenongenummerd teSlenaken

Logo Gulpen-Wittem

(reparatie naar aanleiding van uitspraak Raad van State)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 2 juni 2016 ter inzage ligt:

het ontwerp-wijzigingsplan “Woning Beutenaken, Slenaken 2016”.

 

Het college is voornemens om met toepassing van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Buitengebied te wijzigen. Daarbij ziet het ontwerp-wijzigingsplan toe op het bouwen van een woning op het perceel kadastraal bekend Wittem, sectie F nummer 120 plaatselijk bekend Beutenaken ongenummerd te Beutenaken/Slenaken.

 

Het wijzigingsplan is reeds in 2014 in procedure gebracht (vastgesteld d.d. 7 oktober 2014) echter op grond van een beroepsprocedure bij de Raad van State is het wijzigingsplan d.d. 29 juli 2015 door de Raad van State vernietigd. De Raad van State was van mening dat de compenserende maatregelen die in het plan waren voorzien in verband met de realisatie van de nieuwe woning niet op de juiste wijze, conform de intergemeentelijke structuurvisie Gulpen-Wittem, Vaals en Valkenburg, waren ingevuld c.q. toegepast. De compenserende maatregelen waren in het d.d. 7 oktober 2014 vastgestelde plan voornamelijk voorzien in de duurzame uitvoering en ontwerp van de woning terwijl de intergemeentelijke structuurvisie voorschrijft dat bij ontwikkelingen in het buitengebied ter compensatie van het kwaliteitsverlies elders in het buitengebied een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit dient plaats te vinden.

 

Het wijzigingsplan is derhalve “gerepareerd” naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State en het plan voorziet nu dan ook in compenserende maatregelen die een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in de omgeving opleveren en kan opnieuw in procedure worden gebracht.

Ter inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 2 juni 2016 tot en met 13 juli 2016voor iedereen ter inzage. Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden klantcontactcentrum (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur en donderdagavond tot 20.00 uur). Indien u een persoonlijke toelichting op het plan wenst dient u een afspraak te maken via het klantcontactcentrum.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (Ontdek Gulpen-Wittem/ Bouwen, wonen en plannen/ Bestemmingsplannen).

     

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Tijdens voornoemde termijn kunnen belanghebbenden mondelinge of schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp-wijzigingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gulpen-Wittem, postbus 56, 5270 AB Gulpen onder vermelding van: “zienswijze ontwerp-wijzigingsplan woning Beutenaken Slenaken”

Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen door contact op te nemen met dhr. R. Defaux via tel. 14043. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Tegen betaling kan een exemplaar van het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken worden verstrekt.

Naar boven