Ontwerpbestemmingsplan “De Enk, Industrieweg 1 / Enkweg 56, Wijhe”, ontwerp-omgevingsvergunning “Industrieweg 1 c / 1d”, anterieure overeenkomst, Olst-Wijhe

Logo Olst-Wijhe

Voor de locaties Industrieweg 1 en Enkweg 56  te Wijhe is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan maakt de vestiging van een garagebedrijf met bedrijfswoning en tankstation op het perceel Industrieweg 1 mogelijk, ter vervanging van de huidige locatie aan de Enkweg 56 waar eveneens een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning en tankstation gesitueerd zijn. Op deze huidige locatie komen de bedrijfswoning en het tankstation te vervallen.

Tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan zal de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage worden gelegd. Voor dit voornemen is daartoe de coördinatieregeling (artikel 3.30 e.v. Wro) van toepassing verklaard, waardoor de procedures voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelijktijdig verlopen. Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de volgende locatie: Industrieweg 1c /1d te Wijhe voor de activiteit: het bouwen van een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning en een tankstation.

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is er tevens een anterieure overeenkomst gesloten, conform artikel 6.24 Wro. Met het sluiten van de overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd.

Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst wordt eveneens ter inzage gelegd.

Het bestemmingsplan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2015004012-0201, de omgevingsvergunning met kenmerk 2015000327 en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen van 2 juni 2016 tot en met 13 juli 2016 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden voor het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl. Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, beiden inclusief de bijbehorende stukken, en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst, liggen ook ter inzage bij ons klantcontactcentrum in Wijhe, Raadhuisplein 1.

Binnen de genoemde termijn van zes weken kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze, zowel op het bestemmingsplan als op de omgevingsvergunning, kunt u indienen bij de gemeenteraad van Olst-Wijhe, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. U dient te vermelden op welk plan en op welke onderdelen van dit plan de zienswijze betrekking heeft. Voor meer informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij het Team Ruimtelijke Ontwikkelingen, telefonisch te bereiken via 14 0570.

 

Naar boven