Bestuurlijke lus bestemmingsplan Westelijk Buitengebied, Putten

Logo Putten

De gemeenteraad van Putten heeft op 12 mei 2016 het bestemmingsplan 'Westelijk Buitengebied' opnieuw vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 27 januari 2016 met nummer 201407662/1/R2 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 3 juli 2014.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Raad van State de zogeheten 'bestuurlijke lus' heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan uit 2014

De wijzigingen hebben betrekking op het perceel Oud Groevenbeeklaan 2-4, het perceel Beekweg 10-10a en een bepaling in de regels bij de bestemming 'wonen'.

  • -

    Oud Groevenbeeklaan 2-4: Het pand Oud Groevenbeeklaan 4 heeft de aanduiding “kleine woning” gekregen.

  • -

    Beekweg 10-10a: Een aantal bestaande bouwwerken en het bestaande gebruik op het perceel is ingepast.

  • -

    Regels bestemming wonen: Artikel 19.2.7 (Bijgebouwen) is tekstueel verduidelijkt. Het betreft geen beleidswijziging.

Het plan inzien

Het raadsbesluit met een overzicht van de wijzigingen ligt vanaf 26 mei 2016 tot 7 juli 2016 ter inzage in het gemeentehuis bij het loket Ruimte. U kunt het besluit inzien op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Op afspraak, telefoonnummer (0341) 359 768, kunt u de stukken in de middag of op donderdagavond inzien bij de receptie van het gemeentehuis.

Het gewijzigde bestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.0273.BPBGWBuitengebied-VA02. Op onze gemeentelijke website (www.putten.nl) vindt u het raadsbesluit en een link naar het digitale plan.

Beroepsmogelijkheid

Van 27 mei 2016 tot 8 juli 2016 kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen (het nieuwe vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het gewijzigde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Voor meer informatie over het raadsbesluit en het gewijzigde plan kunt u contact opnemen met mevrouw I. Steunebrink, telefoonnummer (0341) 359 768.

Naar boven