Bestemmingsplan ‘Teylingerhof, Sassenheim’ vastgesteld

Logo Teylingen

Identificatienummer: NL.IMRO.1525 .BP201 4SAS 0 5008 -0 4 01

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 28 april 2016 het bestemmingsplan ‘Teylingerhof, Sassenheim’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied en inhoud plan

Het plangebied betreft het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Schoonzorgseweg in Sassenheim, nabij Rijksweg A44 en het sport- en recreatieterrein Wasbeek. Inhoudelijk is het bestemmingsplan erop gericht om de bouw van maximaal 72 woningen mogelijk te maken met bijbehorende voorzieningen, zoals groen, water, verkeer en parkeren.

De ontsluiting van het plangebied voor autoverkeer vindt plaats via het parkeerterrein van sport- en recreatieterrein Wasbeek. Hiervoor zal een nieuwe brug over de Zandsloot gerealiseerd worden en zal het parkeerterrein heringericht worden. De bestaande woonstraten (Schoonzorgseweg e.d.) fungeren als ontsluiting voor langzaam verkeer, calamiteitenontsluiting en in incidentele situaties (kermis, werkzaamheden e.d.) als ontsluiting voor autoverkeer.

In verband met het wegverkeerslawaai van Rijksweg A44 zijn akoestische maatregelen ten behoeve van de woningen nodig. De Omgevingsdienst West-Holland heeft op 7 maart 2016 de voor het plan vereiste hogere waarde in het kader van de Wet geluidhinder vastgesteld.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele ondergeschikte wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan:

  • -

    Het opnemen van de actuele verkaveling van het plangebied d.d. 21 januari 2016 (bijlage 3 toelichting vast te stellen bestemmingsplan);

  • -

    Een update van het actuele gemeentelijk beleidskader (hoofdstuk 4 toelichting vast te stellen bestemmingsplan);

  • -

    Aanpassing op de verbeelding van het bouwvlakje voor het nieuwe gemaal in het plangebied op de verbeelding van de plankaart in verband met de afstemming die hierover plaats heeft gevonden met het Hoogheemraadschap van Rijnland.

De wijzigingen raken niet aan provinciale belangen.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 26 mei 2016 tot en met woensdag 6 juli 2016 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en verbouwen’ – ‘Bestemmingsplannen’– ‘Sassenheim’- ‘Teylingerhof, Sassenheim’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van donderdag 26 mei 2016 tot en met woensdag 6 juli 2016 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

  • -

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Teylingerhof, Sassenheim’ naar voren hebben gebracht;

  • -

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat u de argumenten in het beroepschrift dient op te nemen. Een beroepschrift kan na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 7 juli 2016 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan Zandstra van de afdeling Ruimte via 14 0252 of via de email: j.zandstra@teylingen.nl

Naar boven