Bestemmingsplan Breedstraat 4A/4B vastgesteld

Logo Dongen

De gemeenteraad van Dongen heeft in zijn vergadering van 12 mei 2016 het bestemmingsplan 4A/4B ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van 2 woningen. Eén woning komt in de plaats van sanering van voormalige bedrijfsbebouwing en één woning wordt gerealiseerd met toepassing van de ruimte voor ruimte regeling.

 

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieurre overeenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluitbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 27 mei 2016 t/m donderdag 7 juli 2016, zes weken ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www. ruimtelijke plannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2016000038-VG01) en via www.dongen.nl/Bestemmingsplannen onder vastgestelde bestemmingsplannen.

 

Rechtsmiddelen

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Dat betekent dat gedurende de zes weken alleen beroep ingesteld kan worden door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tot de gemeenteraad te wenden.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan desgewenst bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Indien een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de inwerkingtreding van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening moeten worden ondertekend en worden voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij een voorlopige voorziening is ingediend en op dat verzoek nog niet of positief is beslist.

 

Informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer M.G. Boonekamp van het team Beleid, telefoonnummer 0162-383330, e-mail maas.boonekamp@dongen.nl

 

Dongen, 26 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Dongen

Naar boven