Ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Oevers E 2015’ en ontwerp beeldkwaliteitsplan Oevers E

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat zij het ontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Oevers E 2015’ en het ontwerp ‘Beeldkwaliteitsplan Oevers E’ ter inzage leggen met ingang van 26 mei 2016 gedurende zes weken.

Het plangebied voor beide plannen wordt globaal begrensd door de Zomerdijk, de Handelsweg, de N375 en voor het bestemmingsplan door de oostzijde van de kuikenbroederij van Probroed & Sloot. Het bestemmingsplan biedt een actuele en versoepelde regeling voor de woon-werk locatie Oevers E en voor de begraafplaats en de kuikenbroederij tevens een actuele regeling. Ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht onder andere met betrekking tot internetverkoop en verhuur. Het beeldkwaliteitsplan is een actualisatie en versoepeling van het beeldkwaliteitsplan uit 2005.

Waar kunt u de plannen inzien?

Beide plannen liggen vanaf 26 mei tot en met 6 juli 2016 ter inzage op het Stadhuis van Meppel, Grote Oever 26 in Meppel (voor actuele openingstijden: www.meppel.nl). Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerp bestemmingsplan heeft de planidentificatie ‘NL.IMRO.0119.OeversE2015-BPB1’. Het ontwerp beeldkwaliteitsplan is als bijlage bij het ontwerp bestemmingsplan gevoegd en daarmee ook digitaal raadpleegbaar.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de bovenstaande periode kan een ieder een zienswijze over de plannen indienen bij de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM in Meppel. Tevens kunt u een mondelinge zienswijze indienen. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 25 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Meppel

Naar boven