Gewijzigde vaststelling provinciaal inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Logo Limburg

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken Gedeputeerde Staten van Limburg bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 13 mei 2016 met toepassing van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening het provinciaal inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gewijzigd hebben vastgesteld ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan. De wijzigingen zijn opgenomen in de Nota van Wijzigingen inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Het provinciaal inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum voorziet in de juridisch-planologische basis voor de realisatie van duurzame rivierverruiming en waterkeringen en daarnaast in economische ontwikkelingen als recreatie, infrastructuur en havenontwikkeling. Het inpassingsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een gereactiveerde en heringerichte Oude Maasarm;

  • aanleg van de hoogwatergeulen Ooijen en Wanssum;

  • nieuwe dijken en versterking van de bestaande dijken;

  • een rondweg rond Wanssum;

  • een uitbreiding van het haven- en industrieterrein Wanssum;

  • een privaat initiatief dat past in de doelstelling van de gebiedsontwikkeling: de uitbreiding van het vakantiepark Roekenbosch;

  • realisatie van nieuwe natuur.

Het plangebied ligt in de Provincie Limburg, in de noordelijke Maasvallei op de westelijke Maasoever tussen Wanssum en Ooijen. De dorpen Meerlo en Broekhuizen vormen de zuidgrens van het plangebied en de Maas de noordgrens. Het plangebied valt binnen de grenzen van de gemeenten Horst aan de Maas en Venray.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het provinciaal inpassingsplan met bijbehorende stukken liggen voor een ieder analoog ter inzage met ingang van 26 mei 2016 tot en met 7 juli 2016 in:

  • het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur,

  • het projectbureau Ooijen-Wanssum, Beatrixstraat 9, Meerlo op maandag tot en met donderdag van 09.00-17.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur,

  • het gemeentehuis van de gemeente Venray, Raadhuisstraat 1, Venray op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden (voor het inzien van de stukken dient u een afspraak te maken), en

  • het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6, Horst op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Het vaststellingsbesluit en het provinciaal inpassingsplan met bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.9931.PIPGOW-VG01.

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn van zes weken een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp-inpassingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht

tegen het ontwerp-inpassingsplan, kunnen ook beroep instellen. Het besluit tot vaststelling wijzigt het provinciaal inpassingsplan ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan. Door belanghebbenden kan ook tegen deze wijzigingen, opgenomen in de Nota van Wijzigingen inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, beroep worden ingesteld.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Meer informatie over het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de ter inzage liggende documenten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het projectbureau Ooijen-Wanssum, tel. 0478 – 853 888. Voor meer informatie omtrent de beroepsprocedure, kunt u contact opnemen met de heer H.P.D. Lahaye, tel. 06-4697 43 10 of de heer mr. M. Jansen Schoonhoven, tel. 06-5435 42 72.

Naar boven