Bekendmaking “Nassaukade 1”: gewijzigde omgevingsvergunning vanwege nieuwe parkeerbalans

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Ri jswijk maken bekend dat zij op 24 mei 2016 hebben besloten om de eerder voor het bouwplan “Nassaukade 1” verleende omgevingsvergunning op een onderdeel (parkeren) te wijzigen en dat het wijzigingsbesluit voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Eerder verleende omgevingsvergunning

Ontwikkelaar De Maese Woningen B.V. heeft een bouwplan ontwikkeld voor het realiseren van 25 appartementen in het bestaande pand Nassaukade 1. Dit plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het pand is in de huidige vorm een kantoorgebouw, dat al jaren leeg staat. Via een uitgebreide Wabo-procedure is op 26 januari 2016 een omgevingsvergunning verleend voor dit plan. Als bijlage bij en onderdeel van dat besluit horen onder meer tekening 0115-03 (‘plattegronden kelder t/m 2e verdieping’ d.d. 10-08-2015) en Ruimtelijke Onderbouwing Nassaukade 1 (d.d. 16-12-2015) waarin de toen uitgewerkte parkeeroplossing uiteen is gezet. Daarbij werden 6 bestaande ‘blauwe zone-plekken’ op gemeentegrond (langs de Nassaukade) meegeteld in de balans. De omgevingsvergunning heeft van 29 januari t/m 10 maart 2016 ter inzage gelegen. Tegen de omgevingsvergunning zijn bij de Rechtbank Den Haag twee beroepen aanhangig die onder meer gaan over het onderwerp ‘parkeren’.

Nieuwe parkeerbalans

De ontwikkelaar heeft samen met de gemeente de parkeersituatie opnieuw bekeken, en daartoe een nieuwe (gewijzigde) parkeerbalans en tekening ingediend. Hieruit blijkt dat de parkeereis voor het bouwplan nu geheel op eigen terrein kan worden opgelost. Ook is inmiddels duidelijk waar precies de huisvuilinzameling plaatsvindt (dit aspect is geen onderdeel van de omgevingsvergunning maar moest nog wel worden uitgewerkt, en had invloed op de exacte locatie van de parkeerplaatsen) en hiermee is thans ook rekening gehouden.

Besluit

Op 24 mei 2016 hebben wij besloten in te stemmen met de gewijzigde parkeerbalans en tekening. Op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht wordt hiermee een wijziging doorgevoerd in de eerder verleende omgevingsvergunning, en wel op het punt ‘parkeerbalans’. De eerder genoemde tekening is vervangen en de ruimtelijke onderbouwing en de parkeerbalans waarnaar de omgevingsvergunning verwijst zijn aangepast. Omwille van de duidelijkheid is bij het wijzigingsbesluit besloten tot het aan de eerder verleende omgevingsvergunning verbinden van een vergunningvoorschrift met betrekking tot het onderdeel parkeren.

Besluit ter inzage

Het gewijzigde besluit ligt met in gang van vrijdag 27 mei 2016 tot en met donderdag 7 juli 2016 ter inzage (de beroepstermijn). De analoge stukken liggen ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur. Tevens kunt u de stukken bekijken op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.OVnassaukade1-VA02.

Een belanghebbende die het niet met dit besluit tot het wijzigen van de eerder verleende omgevingsvergunning eens is en eerder een zienswijze kenbaar heeft gemaakt of dat verschoonbaar niet heeft gedaan, of die het niet eens is met de genoemde wijzigingen, kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt te bevatten. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. In de regel zal het wijzigingsbesluit worden betrokken bij de al lopende beroepsprocedures tegen de omgevingsvergunning. Dat op basis van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht. Bij een spoedeisend belang kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank.

Rijswijk, 26 mei 2016

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs .Baatsecretaris

Naar boven