Kennisgeving bestemmingsplan “Blijdorp-Bergpolder”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 27 mei 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 7 juli 2016)

het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0599.BP1068BlijdBergpld-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij:

 

 

  • 1.

    de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a;

  • 2.

    Bewonersorganisatie Blijdorp, Statenweg 102a.;

  • 3.

    Bewonersorganisatie Bergpolder Willebrordusstraat 72-74.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via

de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Blijdorp-Bergpolder wordt in het noorden begrensd door de meest noordelijke rijstrook van de rijksweg A20, in het westen door het Vroesenpark en dierentuin Diergaarde Blijdorp (die net buiten het plangebied liggen), in het oosten is de begrenzing de Voorburgstraat en in het zuiden de Walenburgerweg en de Bentincklaan.

 

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de actualisering van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het voorliggende ontwerp is in overwegende mate conserverend van aard. Op grond van recente rechtspraak zijn de woonschepen in het Noorderkanaal als bouwwerken in het bestemmingsplan opgenomen, met bijbehorend juridisch kader. Er wordt hiermee slechts beoogd een planologische regeling te treffen n.a.v. het feit dat enerzijds woonschepen als bouwwerk moeten worden aangemerkt en anderzijds de gemeentelijke regelingen inzake woonschepen zijn komen te vervallen. Daarnaast doen zich in het plangebied enkele (nieuwe) ontwikkelingen voor:

  • 1.

    in het zogenoemde Spoordriehoek (de locatie langs de voormalige Hofpleinlijn vanaf de Veurstraat tot en met Insulindestraat 256) vindt een ruime menging van functies plaats, met o.a. mogelijkheden voor nieuwbouw en transformatie naar woningen;

  • 2.

    toekenning tuinbestemming aan het binnenterrein van het bouwblok Cleyburchstraat / Statenweg / Vroesenlaan / Gordelweg;

  • 3.

    verruiming van gebruiksmogelijkheden op de locaties Walenburgerweg 31-33, Energiehof (KPN/ Houweling Telecommuseum) aan het Insulindeplein evenals van de maatschappelijke bestemmingen op een aantal adressen;

  • 4.

    fysieke uitbreiding van de voormalige bibliotheek Stadhoudersplein;

  • 5.

    aan de Walenburgerweg (nabij huisnr. 71) wordt een nieuwbouwwoning mogelijk;

  • 6.

    er zijn regels opgenomen in het belang van cultuurhistorische waarden in het plangebied.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

 

Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde

zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Degenen die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen ten kantore van Stadsontwikkeling, Wilhelminakade179 te Rotterdam. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 06 10188699 of 06 57999736 bellen. 

 

Berichtgeving omtrent de informatieavond wordt op korte termijn in deze krant gepubliceerd.

 

 

Rotterdam, 25 mei 2016 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven