Vaststelling bestemmingsplan “Dr. Droesenweg 7, Meterik” (NL.IMRO.1507.MTDRDROESENWEG7-BPV1), gemeente Horst aan de Maas

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Horst aan de Maas op 17 mei 2016 het bestemmingsplan ““Dr. Droesenweg 7, Meterik” heeft vastgesteld.

plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan “Dr. Droesenweg 7, Meterik” ligt in het buitengebied van Horst, op een afstand van circa 300 m ten noordwesten van de kern Meterik. Het perceel staat plaatselijk bekend als Dr. Droesenweg 7 te Meterik.

Aanleiding en doel van het toekomstig bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de oprichting van een tijdelijke kas op het perceel in combinatie met de sloop van overtollige bebouwing. Een en ander ten behoeve van het agrarisch onderzoekscentrum dat op het perceel is gevestigd. Doel van het bestemmingsplan is het vergroten van de maximaal toegestane oppervlakte aan bebouwing en het verkleinen van het bouwvlak. Hierin wordt tevens een afwijkingsbevoegdheid meegenomen voor de opslag van agrarisch gerelateerde goederen.

Ter inzage

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht ligt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken met ingang van 27 mei 2016 , tijdens kantooruren, gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 te Horst. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens vanaf 27 mei 2016 te raadplegen op onze website, www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Horst aan de Maas;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te stellen;

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van voornoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Horst, 26 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

ir. C.H.C. van Rooij, burgemeester

Drs. J. van der Noordt MMO, secretaris

Naar boven